Inicia
SegurCaixa Adelas

Qui té més probabilitats d’infectar-se amb SARS-CoV-2?

 

Un estudi fet per la Universitat d’Oxford determina les persones que tenen més probabilitat d’infectar-se per SARS-CoV-2 

 

Malgrat el gran volum de dades sobre el coronavirus, recopiladeescala mundial, part de la informació fonamental sobre com es propaga la síndrome respiratòria aguda severa coronavirus 2 (SARS-CoV-2) en la població i qui està realment en risc d’infecció i de patir conseqüències greus continua tenint moltes incògnites. A fi de posar llum sobre aquest tema, un equip d’investigadors de la Universitat d’Oxford, dirigit per Simon de Lusignan, va recollir informació molt exhaustiva sobre lecaracterístiques de les primeres 3.802 persones a les quals se’ls va fer la prova del SARS-CoV-2 dins de la xarxa de vigilància d’atenció primària sentinella de l’Oxford Royal College of General Practitioners (RCGP). 

El perfil de les persones contagiades  

El 15% (587) de les 3.802 proves del SARS-CoV-2 fetes van ser positives. D’acord amb les dades, la prevalença de la infecció va ser inferior al 5% en pacients menors de 18 anys i es va multiplicar per quatre en persones de 40 anys o més. Després de l’ajustament per altres factors, el risc d’infecció va ser més gran entre els homes que entre les dones, en persones de raça negra que en persones blanques i en persones amb obesitat que en persones de pes normal. Els investigadors van assenyalar també que el risc d’infecció també va ser més gran en els que vivien en zones més desafavorides o en zones urbanes que en zones rurals. Entre les comorbiditats cròniques examinades, només aquelles persones amb malaltia renal crònica tenien més risc d’infecció. El risc en els fumadors actius era aproximadament la meitat de l’observat en els que mai no havien fumat.  

Estudis en curs    

Dues investigacions més han examinat els riscos a nivell de població del coronavirus. Una d’elles ha fet servir dades del Biobanc del Regne Unit i ha corroborat els resultats sobre edat, sexe, raça i obesitat com a factors de risc d’infecció greu. Un segon treball, fet sobre 17 milions de pacients d’atenció primària del Regne Unit, va mostrar que hi havia més risc de mortalitat hospitalària per COVID-19 amb l’edat avançada, el sexe masculí, més privacions i la pertinença a una minoria ètica. Les comorbiditats i el tabaquisme semblaven tenir un paper més important en el mal pronòstic en aquests estudis que en el desenvolupament d’una infecció en l’estudi de Lusignan i els seus col·legues.  

Una recerca amb molt camí per recórrer          

Atès que encara hi ha pocs estudis a nivell de població, l’article de Lusignan i els seus col·legues representa una contribució important amb mètodes estadístics d’alta qualitat que permet quantificariscos independents. No obstant això, les dades no són completament representatives de la població general, excloent els que tenen símptomes lleus o nuls i, en canvi, reflecteixen patrons de consulta, amb sobrerepresentació de dones i gent gran, però menys de fumadors.                  

 

Fuente

The Lancet  

 


Mejora tu salud y calidad de vida. Apúntate en los servicios de prevención y planes de cuidados de tu interés