Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Bròcoli: una “verdura súper” contra el càncer

 

Les investigacions que han dut a terme Cristina García Villera, directora del Departament de Ciència i Tecnologia dels Aliments, i Micaela Carvajal Alcaraz, directora del Departament de Nutrició Vegetal del CEBAS-CSIC, determinen que les dietes riques en vegetals de la família de les crucíferes (el bròcoli, la col, la coliflor…) ajuden l'organisme a reduir el risc de patir alguns tipus de càncer com els de mama, pròstata, colon i pulmó.

Beneficis anticancerígens

Tal com explica Carvajal, "Els avantatges del bròcoli a l'hora de protegir l'organisme de patir aquesta patologia es deuen al contingut elevat en components bioactius, com els compostos fenòlics, les vitamines C i K i els glucosinolats. A més, aquesta verdura porta indol-3-carbinol i sulforafà, substàncies que produeixen aquests efectes anticancerígens, a més d'altres antioxidants". L'Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala la importància de consumir almenys 5 peces al dia entre fruita i verdura (375 g); des del CEBAS-CSIC donen suport a aquest consell i recomanen, a més, que entre aquestes racions n'hi hagi com a mínim tres de bròcoli a la setmana.

Com actua sobre l'organisme?

El bròcoli activa alguns gens que prevenen el desenvolupament dels tumors i en desactiva d'altres que en promouen l'expansió. "Perquè la verdura en general i el bròcoli en particular no perdin els components bioactius beneficiosos, és recomanable no coure'ls gaire. Conserven millor les propietats si es cuinen al vapor en comptes de fer-ho a l'olla de pressió, per exemple", assegura l'experta consultada.

Efectes protectors per a altres patologies

El bròcoli també ha demostrat que és una verdura beneficiosa per al sistema vascular, ja que ens protegeix d'infarts i d'ictus. A més, segons els estudis en marxa del CEBAS-CSIC, ajuda l'organisme a no retenir líquids, fet que afavoreix la pèrdua de pes. Així doncs, és important per a la salut incorporar aquesta crucífera a la dieta.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?