Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Donar el pit per prevenir el càncer de mama

 

Un estudi recent revela que alletar disminueix fins a un 20% les probabilitats de patir càncer de mama agressiu.

 

Graham Colditz, director associat al Departament de Prevenció i Control del Càncer de l'Escola de Medicina de la Universitat de Washington afirma que l'augment de la lactància materna podria prevenir desenes de milers de casos de càncer.

Com s'ha fet l'estudi?

Per arribar a aquesta conclusió, Colditz va recollir dades de gairebé 37.000 dones. D'acord amb la seva recerca, les mares que havien alimentat els fills amb la lactància materna presentaven un 10% menys de probabilitats de patir càncer de mama. A més, les que van alletar els fills reduïen en un 20% el risc de patir un dels càncers de mama més agressius, conegut com "triple negatiu", ja que respon malament als tres tractaments actuals més eficaços per curar la malaltia.

L'opinió de l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna exclusiva almenys durant els sis primers mesos de vida del nadó, ja que aporta grans beneficis al nen i els nutrients necessaris per a un creixement i un desenvolupament saludables. En els països industrialitzats, la lactància materna és menys comuna que en els països en desenvolupament.

En pro de la lactància materna

Les xifres del Servei nacional de Salut del Regne Unit (NHS segons les sigles en anglès) mostren que, tot i que el 82% de les mares comencen a alletar quan el nen neix, només el 55% ho continua fent al cap de sis setmanes i només una dona de cada 100 continua amb la lactància materna exclusiva durant 6 mesos. D'acord amb Colditz, augmentar la pràctica podria salvar moltes vides. Donats els beneficis de la lactància materna per a mares i fills, durant l'exposició de la recerca, l'autor de l'estudi va fer una crida per aconseguir més suport a la lactància materna per part de la salut pública.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas​