Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

El pa blanc i l’obesitat

 

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un equip de científics de la Universitat de Navarra, integrant del projecte SUN (Seguimiento Universidad de Navarra). Els resultats del treball els van donar a conèixer els professors Miguel A. Martínez-González i Maira Bes-Rastrollo, de Medicina Preventiva i Salut Pública, en el decurs del Congrés Europeu sobre l’Obesitat, celebrat a Sofia, Bulgària. Ambdós investigadors estan integrats al Centro de Investigación Biomédica en Red de la Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBER-OBN).

Con s’ha fet el treball?

Els investigadors van fer un seguiment a un total de 9.267 graduats universitaris del projecte SUN durant un període mitjà de 5 anys. Al començament de l’estudi es van tenir en compte els hàbits alimentaris, i es va fer un qüestionari validat de freqüència d’aliments.

El pa integral no s’associa a l’augment de pes

Segons els resultats, el consum en conjunt (pa blanc i pa integral) no es va associar amb un augment més gran de pes. Al contrari, la ingesta de només pa blanc es va associar directament amb més risc de sobrepès i obesitat. Els participants que consumien dues racions o més al dia eren el 40% més propensos a desenvolupar aquest trastorn que els que en prenien una ració per setmana o menys. D’acord amb els autors, “La naturalesa dels hidrats de carboni, el contingut de fibra i altres micronutrients en el pa integral i l’absorció més lenta de carbohidrats poden explicar la manca d’associació entre el consum de pa integral i l’obesitat”.

L’aliment bàsic a Espanya

Pocs estudis han investigat la relació entre el pa i l’obesitat. En aquesta recerca els autors van avaluar la relació entre el pa blanc i el canvi de pes en una cohort mediterrània on el pa blanc és l’aliment bàsic.

Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

Universidad de Navarra

Noticias Universia


< Volver a la Información de salud