Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

El VIH s’està tornant més fort

 

D’acord amb els experts, les característiques del VIH tenen un paper més important en la progressió de la malaltia del que es pensava inicialment. El fet que el virus s’estigui adaptant als perfils genètics més comuns limita la resposta del sistema immunitari dels pacients i afavoreix una ràpida progressió a la sida.

Un avenç més ràpid

Les variants més agressives del virus poden infectar més tipus de cèl•lules diferents, es disseminen en poc temps i presenten mutacions que les fan invisibles al sistema immunitari, cosa que limita la capacitat de desenvolupar una resposta immunitària ràpida, primerenca i efectiva.

El temps és clau per frenar la infecció

En algunes persones, l’avenç del virus és lent, fins i tot sense tractament. En canvi en d’altres es replica ràpidament després de la infecció. Quan el VIH avança de manera inusualment ràpida el risc de patir complicacions de salut greus i fins i tot la mort, es multiplica. Els científics han insistit en la necessitat d’identificar ràpidament els casos nous i iniciar la teràpia antiretroviral tan aviat com sigui possible. Des d’IrsiCaixa treballen per trobar les claus que permetin identificar aquestes variants agressives que estan en circulació.

Sobre l’estudi

En la recerca que ha dut a terme IrsiCaixa (institut impulsat per la Conselleria de Salut de la Generalitat i l’Obra Social ”la Caixa”), hi han participat les universitats de Lausanne, Berna i la Complutense de Madrid, a més del CEEISCAT, el Banc de Sang i Teixits i eMonogram Biosciences.

Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

IrsiCaixa

EuropaPress


< Volver a la Información de salud