Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Massa proteïnes per als més petits

 

Aquesta és una de les conclusions principals a les quals ha arribat l'estudi Alsama 2.0, que s'emmarca en el projecte educacional "Alimentando la Salud del Mañana", de Danone i Nutricia. Aquest treball, que disposa de la col•laboració de 200 pediatres espanyols i recull dades d'uns 2.000 nens d'entre 0 i 3 anys, és la continuació de l'estudi Alsama 1.0 i té com a objectiu posar en marxa mecanismes que millorin la nutrició en els primers mesos de vida dels nens.

Control de greixos… descontrol de proteïnes

El treball subratlla que hi ha evidències que l'excés de proteïnes en els més petits es pot associar a l'obesitat en edats futures. Segons les dades, l'augment de l'1% en la proporció de proteïnes en el perfil calòric del nen suposa un augment de 0,029 quilos per metre quadrat de l'Índex de Massa Corporal (IMC). Amb l'objectiu de prevenir l'obesitat, els pediatres aconsellen als pares que controlin el consum de greixos. No obstant això, no hi sol haver recomanacions de control davant de les proteïnes, de manera que no es posen límits en el consum.

La importància dels primers 1.000 dies
Els responsables de l'estudio afirmen que la nutrició del nen en els primers 1.000 dies de vida pot tenir una relació important amb el risc de desenvolupar sobrepès i obesitat quan creixin. Els experts també afirmen que en els més petits hi ha un desequilibri en micronutrients: excés de vitamina A i sodi i dèficit de iode i vitamina D.

Que el menjar ràpid no "guanyi" la dieta mediterrània
L'estudi estima que més del 70% dels menors segueix habitualment la dieta mediterrània. No obstant això, els beneficis que té poden minvar per l'alt consum de menjar ràpid, ja que el 90% va a establiments on serveixen aquests productes, almenys, una vegada a la setmana.

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció​ i plans de cures que t'interessin​