Inicia
SegurCaixa Adelas

Atenció amb les piscines inflables

 

Amb l'arribada de l'estiu, augmenta l'ús de les petites piscines de plàstic. Per fer-les servir amb seguretat, cal que tinguem en compte una sèrie de normes.

A més del risc de caigudes, fer servir aquestes piscines pot afavorir contagi de malalties. L'aigua que contenen, habitualment contaminada amb excrements i orina infantils, pot propagar malalties entre nens molt petits, especialment si són molts els que la fan servir. És important tenir en compte que els menors que pertanyen a una mateixa família difícilment augmentaran el risc de contagi si es banyen a la vegada, ja que passen junts moltes hores al dia.

Desinfectar l'aigua no és eficaç

Les piscines inflables i petites se solen omplir amb aigua de l'aixeta. De vegades aquesta aigua es desinfecta amb clor, però la dosi adequada no és fàcil de determinar: poca dosi pot ser insuficient per eliminar els gèrmens i molta dosi pot perjudicar la pell delicada i els ulls dels petits. Els Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC segons les sigles en anglès) ofereixen una sèrie de normes per evitar riscos:

Abans de fer servir la piscina

  • No permetre que un nen que està malalt, té diarrea o vomita faci servir la piscina.
  • Rentar els nens amb aigua i sabó abans que entrin a la piscina.
  • Consultar pares o cuidadors sobre la salut dels nens abans que la facin servir.


Mentre es faci servir

  • Evitar que la boca dels nens entri en contacte amb l'aigua.
  • Impedir que els nens estiguin a la piscina amb un bolquer brut.
  • Si la piscina s'embruta, treure'n els nens al més aviat possible i canviar l'aigua.
  • Si l'aigua ha estat contaminada per excrements diarreics, es recomana treure els nens de l'aigua, buidar la piscina, netejar-la i deixar que s'assequi al sol almenys durant quatre hores.


​Quan s'acabi de fer servir

Si la piscina és petita, s'ha de buidar i deixar assecar. Si és gran, s'han de posar en funcionament els filtres o sistemes de desinfecció que tingui, que s'ajustin a la brutícia i a la capacitat.


Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Marchofdimes​
CDC​