Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro Sitio Web. Si continúa navegando, usted está aceptando su uso. Aceptar
Inicia

Atenció amb les piscines inflables

 

Amb l'arribada de l'estiu, augmenta l'ús de les petites piscines de plàstic. Per fer-les servir amb seguretat, cal que tinguem en compte una sèrie de normes.

A més del risc de caigudes, fer servir aquestes piscines pot afavorir contagi de malalties. L'aigua que contenen, habitualment contaminada amb excrements i orina infantils, pot propagar malalties entre nens molt petits, especialment si són molts els que la fan servir. És important tenir en compte que els menors que pertanyen a una mateixa família difícilment augmentaran el risc de contagi si es banyen a la vegada, ja que passen junts moltes hores al dia.

Desinfectar l'aigua no és eficaç

Les piscines inflables i petites se solen omplir amb aigua de l'aixeta. De vegades aquesta aigua es desinfecta amb clor, però la dosi adequada no és fàcil de determinar: poca dosi pot ser insuficient per eliminar els gèrmens i molta dosi pot perjudicar la pell delicada i els ulls dels petits. Els Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC segons les sigles en anglès) ofereixen una sèrie de normes per evitar riscos:

Abans de fer servir la piscina

  • No permetre que un nen que està malalt, té diarrea o vomita faci servir la piscina.
  • Rentar els nens amb aigua i sabó abans que entrin a la piscina.
  • Consultar pares o cuidadors sobre la salut dels nens abans que la facin servir.


Mentre es faci servir

  • Evitar que la boca dels nens entri en contacte amb l'aigua.
  • Impedir que els nens estiguin a la piscina amb un bolquer brut.
  • Si la piscina s'embruta, treure'n els nens al més aviat possible i canviar l'aigua.
  • Si l'aigua ha estat contaminada per excrements diarreics, es recomana treure els nens de l'aigua, buidar la piscina, netejar-la i deixar que s'assequi al sol almenys durant quatre hores.


​Quan s'acabi de fer servir

Si la piscina és petita, s'ha de buidar i deixar assecar. Si és gran, s'han de posar en funcionament els filtres o sistemes de desinfecció que tingui, que s'ajustin a la brutícia i a la capacitat.


Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Marchofdimes​
CDC​