Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

La disfunció erèctil podria ser indicativa de problemes cardiovasculars

 

Els problemes d'erecció podrien ajudar a detectar malalties cardiovasculars (MCV) de manera primerenca.

Després de dècades d'estudis sobre com cal prevenir i tractar les MCV, continuen sent la causa més freqüent de mort arreu del món. Detectar aquestes patologies de manera primerenca permet dur a terme intervencions preventives (com ara deixar de fumar, establir una medicació adequada, fer exercici i controlar la pressió sanguínia, el pes i la dieta) que evitin atacs de cor i ictus. D'acord amb un estudi recent, la disfunció erèctil és un factor de risc important que cal tenir en compte per prevenir malalties cardiovasculars.

Un marcador simple i eficaç

A més de ser un problema de salut i qualitat de vida important per als homes, la disfunció erèctil s'ha associat des de fa temps a les MCV. Els factors de risc dels dos problemes (edat avançada, tabaquisme, obesitat i diabetis, entre altres) són semblants. Una investigació feta per Chukwuemeka Osondu (del Baptist Health South Florida), Bryan Vo (de la Florida International University) i Ehimen Aneni (del Mount Sinai Medical Center) estableix la disfunció erèctil com un marcador simple i eficaç de les MCV subclíniques subjacents. D'acord amb aquests experts, els episodis de disfunció erèctil podrien indicar risc de MCV, la qual cosa és particularment interessant entre homes joves que, molt probablement, no s'han fet mai cap prova per conèixer com estan de salut cardiovascular.

Com s'ha fet la investigació?

Per arribar a aquestes conclusions, els autors de l'estudi van fer una revisió sistemàtica i una metaanàlisi de 28 estudis que examinaven el vincle entre la disfunció erèctil i els indicadors de malaltia cardiovascular inicial. Les dades van revelar que hi havia una associació significativa entre disfunció erèctil i diversos marcadors de MCV.

Un símptoma d'alerta entre els homes joves

Tal com expliquen els autors, els descobriments d'aquest estudi permetran que els homes joves amb disfunció erèctil, classificats com a persones amb poc risc de patir una MCV a causa de la seva curta edat, es plantegin adoptar mesures per prevenir aquestes patologies. Els experts de la Universitat de Boston Naomi Hamburg y Matt Kluge han comentat sobre aquest estudi que "la presència de disfunció erèctil fa presagiar més risc d'accidents cardiovasculars en un futur, sobretot entre els homes de risc intermedi, i pot servir com una oportunitat per intensificar les estratègies de prevenció de risc cardiovascular".

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Society for Vascular Medicine​

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin