Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Tens el pes ideal?

 

Tal com ens explica Antonio Gippini, endocrí d'Adeslas, "En medicina clínica es considera que les variacions exagerades del pes per sota o per sobre de la normalitat s'associen amb una freqüència més alta de problemes de salut. El rang de normalitat és molt ampli. Per conèixer-lo de manera aproximada, es calcula l'índex de massa corporal (IMC), que és el resultat de dividir el pes en kg entre el quadrat de la talla expressada en metres".

Quin és el pes més saludable?

Com a norma general, i sense atendre d'altres factors, es pot considerar no saludable un IMC per sota de 18-19 (pes baix) o per sobre de 27-28 (sobrepès de grau 2). "A partir d'un IMC de 30 kg/m2 (obesitat de grau 1), l'efecte perjudicial de l'excés ponderal sobre la salut augmenta exponencialment. Així, doncs, a banda d'altres consideracions, una persona d'1,65 m d'estatura podria pesar des de 50 kg fins a 75 kg i estaria dins de la normalitat en termes de salut, afegeix l'expert consultat.

Una qüestió de percepció

El rang de normalitat és gran. Això fa que cada individu tingui una percepció particular del seu propi pes. "De vegades, aquesta percepció el pot afectar psicològicament, donada la gran pressió mediàtica relativa al cànon de bellesa que impera avui dia en les societats industrialitzades", subratlla l'endocrí.

El problema no és en el pes, sinó allà on es concentra

Segons afirma Gippini, "El que és nociu per a la salut no és l'excés de pes, sinó l'excés de greix corporal i, molt especialment, el que es localitza a nivell abdominal. En aquest sentit, té importància com a factor pronòstic d'alteracions metabòliques i cardiovasculars el perímetre de la cintura, que segons la majoria de les societats científiques no hauria de superar els 88 cm en les dones i els 102 cm en els homes, mesurat a l'alçada del melic. Finalment, cal destacar que cada subjecte té uns condicionants genètics i un estil de vida (mode d'alimentació, exercici físic, nivell d'estrès, etc.) que el fan únic, de manera que el que per a una persona pot ser nociu, a una altra li pot no afectar. En cas de dubte, el més aconsellable és sotmetre's a avaluació mèdica".

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.