Inicia
SegurCaixa Adelas

Un ou al dia no posa en risc el cor

 

Un estudi resol la controvèrsia sobre si els ous són bons o dolents per a la salut del cor. Segons les dades, consumir un ou per dia és innocu per a la salut.

 

Tot i que els ous són una bona font de nutrients essencials, diversos estudis científics recomanaven limitar-ne el consum a menys de tres a la setmana, ja que afirmaven que un major consum podria augmentar el risc de malaltia cardiovascular. Un equip d'investigadors del Population Health Research Institute (PHRI) de la Universitat McMaster i Hamilton Health Sciences ha investigat el màxim consum saludable diari d'ous. Per obtenir-ne conclusions, han analitzat les dades de tres grans estudis multinacionals.

Com s'ha dut a terme el treball?

Segons explica Salim Yusuf, investigador principal de l'estudi i director de PHRI, els estudis previs sobre el consum d'ous i malalties han estat contradictoris: "Això és perquè la majoria d'aquests treballs van ser relativament petits o moderats i van incloure individus de diferents països". Per dur a terme aquesta recerca, l'equip de Yusuf va analitzar tres estudis internacionals duts a terme per la PHRI. El consum d'ous de 146.011 individus de 21 països es va registrar a l'estudi PURE i en 31.544 pacients amb malaltia vascular dels estudis ONTARGET i TRANSEND.

Les dades d'aquests tres estudis van involucrar poblacions de 50 països que comprenen sis continents amb diferents nivells d'ingressos, de manera que, tal com afirma l'investigador principal, els resultats són àmpliament aplicables.

 

La fi de la controvèrsia sobre el consum d'ous

Els resultats obtinguts en aquest treball suggereixen que el consum d'ous no està associat amb dany cardiovascular. Atès que la majoria de les persones que van participar a l'estudi van consumir aproximadament un ou per dia, els investigadors consideren que seria segur consumir aquest aliment en aquesta mesura: tal com afirma Mahshid Dehghan, investigador de PHRI i primer autor de la recerca, "La ingesta moderada d'ous, que és aproximadament un ou per dia en la majoria de les persones, no augmenta el risc de malaltia cardiovascular o mortalitat, fins i tot en aquelles persones amb antecedents de malaltia cardiovascular o diabetis. A més, el nostre estudi no troba associació entre la ingesta d'ous i el colesterol en sang o altres factors de risc cardiovascular. Aquests resultats són sòlids i àmpliament aplicables tant a individus sans com a aquells que pateixen malaltia cardiovascular".


Fonts:

The American Journal of Clinical Nutrition
Universitat McMaster
 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans d'atenció que t'interessin