Inicia
SegurCaixa Adelas

Àcids grassos Omega 3 i exercici per tenir cura del cor

 

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Espanya. Durant les VII Jornades Cardiovasculars de SEMERGEN (Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària), celebrades a Salamanca, el doctor Vicente Pallarés ha declarat: "És molt important prendre consciència de la importància de tenir cura del cor dia a dia i transmetre al pacient que això és una inversió en salut que s'ha de fet molt abans que es detecti algun tipus de problemàtica".

Omega 3, que no falti

Hi ha evidències científiques sòlides que demostren que ingerir àcids grassos Omega 3, juntament amb una alimentació equilibrada i un estil de vida saludable, és fonamental per mantenir sa el cor. No obstant això, 6 de cada 10 espanyols fa una ingesta d'Omega 3 menor de la recomanada. "És una situació preocupant, perquè aquesta mena d'àcids grassos només es poden obtenir a través de la dieta, fonamentalment peix blau i nous. En aquest sentit, és important que com a especialistes coneguem que hi ha altres alternatives, com ara algunes llets enriquides amb Omega 3, que poden ser una opció útil i còmoda que contribueix a fer que els pacients assoleixin aquestes ingestes recomanades", va comentar Pallarés durant les jornades.

Corazones Contentos

La campanya Corazones Contentos, avalada per SEMERGEN i la Fundació Espanyola del Cor, ha aconseguit que més de 300.000 persones revisin la seva alimentació i el seu estil de vida a través del test disponible a www.corazonescontentos.com "El moviment Corazones Contentos avança en la conscienciació de la població espanyola sobre la importància de tenir cura de la salut cardiovascular dia a dia, fet que és quelcom molt positiu per a la nostra tasca i una sinergia que hem d'aprofitar", ha subratllat José Polo, vicepresident de SEMERGEN. El repte actual de la campanya és aconseguir que més de mig milió de persones comprovin si el seu estil de vida és saludable i esbrinin les pautes per fer que el seu cor estigui més sa i, per tant, més content.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

SEMERGEN​​