Inicia
SegurCaixa Adelas

15 minuts d’exercici al dia redueixen el risc de mort

 

D'acord amb una investigació que ha dirigit David Hupin, del Departament de Clínica i Fisiologia de l'Exercici de l'Hospital Universitari Saint-Etienne, de la Universitat Jean Monnet (Saint-Etienne, França), les persones que tenen 60 anys o més i fan una activitat física moderada 15 minuts cada dia redueixen el risc de morir, sobretot per malalties cardiovasculars.

Com s'ha fet la investigació?

Els investigadors van valorar diversos treballs que relacionaven l'activitat física setmanal que fa una persona de més de 60 anys amb el risc de mortalitat. Finalment, les dades es van extreure de 9 treballs, en els quals van participar un total de 122.417 persones al llarg de 10 anys.

 

Equivalents metabòlics per minut

Per dur a terme l'estudi, l'equip d'Hupin va tenir en compte els MET (equivalent metabòlic o quantitat de calories cremades per minut durant una activitat física). L'activitat d'intensitat moderada oscil·la entre els 3 i els 5,9 MET, mentre que l'activitat física vigorosa equival a 6 MET o més.

Amb relació a les persones inactives del tot, els participants que van fer exercici equivalent a menys de 500 MET durant una setmana van reduir el risc de mort un 22%, i els qui en van fer d'entre 500 i 1.000 MET el van reduir un 28%.

 

Amb 15 minuts n'hi ha prou

Avui dia, els experts recomanen fer un exercici d'entre 500 i 1.000 MET cada setmana, la qual cosa representa uns 75-150 minuts d'exercici intens o 125-250 minuts d'exercici moderat. Aquesta recomanació pot ser descoratjadora per a les persones grans, sobretot per a les que no tenen el costum de fer exercici.

A partir d'aquest estudi, els investigadors van concloure que 250 MET a la setmana, que es correspon a 40 minuts d'exercici intens o 60 minuts d'activitat moderada per setmana, és un objectiu més raonable per als adults més grans de 60 anys. És a dir, amb 15 minuts d'activitat física moderada 5 dies a la setmana n'hi ha prou per reduir el risc de morir per una malaltia cardiovascular.

 

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?​

British Journal of Sports Medicine​