SegurCaixa Adeslas S.A. de Seguros y Reaseguros utiliza cookies propias y de terceros en este sitio web para mejorar sus servicios, elaborar información estadística y mostrar publicidad, contenidos o servicios personalizados a través del análisis de su navegación para lo cual es necesario compartir datos y perfiles no vinculados directamente a su identidad con operadores publicitarios y otros intermediarios. Si sigue navegando entendemos que acepta su uso. Puede obtener más información sobre el uso de las cookies en nuestra Política de Cookies
Inicia
SegurCaixa Adelas

2016, any internacional dels llegums

 

n un aliment ric en proteïnes i minerals que, a més d'aportar beneficis provats per a la salut, té cura del medi ambient, ja que millora la fertilitat del sòl i té una baixa empremta ecològica. L'objectiu d'aquesta menció de l'ONU és promoure el consum d'aquests cultius i afavorir la difusió dels seus avantatges i la seva recerca gràcies a la col·laboració amb organismes de recerca i universitats.

Alt nivell de proteïnes

Els llegums són rics en nutrients i una gran font de proteïnes i fibra. Tal com ha explicat Marcela Villareal, directora de l'oficina per a Associacions, Promoció i Desenvolupament de Capacitats de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura), "el seu contingut en proteïnes és molt més alt que el de blat de moro. La combinació de llegums amb cereals aporta una font de proteïnes molt completa, comparable a la proteïna animal". A més, tenen un contingut baix en greix, gens de colesterol i contenen una important quantitat de minerals (ferro, magnesi, potassi, fòsfor, zinc) i vitamines del grup B (tiamina, riboflavina, niacina, B6 i àcid fòlic).

Llegums vs. obesitat

Segons una recerca duta a terme per la Universitat de Manitoba (Canadà), menjar llegums regularment pot prevenir i combatre l'obesitat. "Tenen aportacions molt importants per a la salut. Ajuden a controlar el nivell de sucre a la sang, de manera que són un suport pel que fa al colesterol i a la diabetis", sosté Villareal.

Un aliment molt popular

A la seva pàgina web, la FAO explica que un dels avantatges dels llegums és que es poden emmagatzemar durant mesos sense perdre el seu elevat valor nutritiu. Són, a més, un element bàsic de moltes dietes i, amb elles, es cuinen plats deliciosos arreu del món. A la pàgina de la FAO es descriuen receptes de cuina amb llegums a tot el planeta.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

FAO

Agencia SINC



Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin