Inicia
SegurCaixa Adelas

Abusar de l’ibuprofè augmenta el risc cardiovascular

 

D'acord amb una investigació feta pel Comitè d'Avaluació del Risc en Farmacovigilància (PRAC, segons les sigles en anglès) de l'EMA, els pacients que consumeixen sovint altes dosis d'ibuprofè (per sobre de 2.400 mg diaris) presenten més risc de patir atacs de cor i accidents cerebrovasculars.

N'he de deixar de prendre?

L'ibuprofè és un dels medicaments que més es fan servir contra el dolor i la inflamació. En la majoria d'ocasions, es consumeix en dosis baixes i en moments puntuals. Segons l'EMA, si el consum d'aquest fàrmac no sobrepassa els 1.200 mg diaris i es fa servir de manera puntual, el risc de tenir problemes cardíacs i cerebrovasculars no augmenta.

Una recomanació a metges

Després de dur a terme l'estudi, el PRAC va concloure que els beneficis de l'ibuprofè són més grans que els riscos. No obstant això, l'entitat recorda als facultatius la importància de revisar les dosis recomanades d'aquest fàrmac, especialment en els tractaments a llarg termini de pacients que tenen problemes cardíacs o circulatoris amb greus condicions subjacents, com ara insuficiència cardíaca, malalties del cor i problemes circulatoris, o en aquells que han tingut anteriorment un atac de cor o un vessament cerebral. A més, abans de recomanar l'ibuprofè a llarg termini, els professionals sanitaris han de considerar si els pacients presenten factors de risc de malaltia cardiovascular com el tabaquisme, la hipertensió arterial, la diabetis i el colesterol alt.

Recomanació als pacients

Donat que l'ibuprofè és un medicament que s'administra sense recepta a la UE, els experts recorden que s'ha de consumir amb responsabilitat. Abusar d'aquest fàrmac sense supervisió mèdica pot suposar un risc per a la salut.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

EMA​

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin​