Inicia
SegurCaixa Adelas

Associen el cafè a la longevitat

 

En aquest treball, dut a terme per investigadors de l'Agència Internacional de Recerca sobre el càncer (IARC, per les sigles en anglès) del Regne Unit i de l'Imperial College de Londres, s'ha estudiat la relació entre el consum de cafè i la mortalitat entre la població de deu països europeus. Segons un comunicat emès pels autors, consumir tres tasses diàries de cafè està "relacionat amb un risc més baix de mort per qualsevol causa, sobretot per malalties circulatòries i del tracte digestiu".

 

Com s'ha fet l'estudi?

L'equip de recerca, dirigit pel doctor Marc Gunter, va fer un seguiment de 16 anys a 521.330 persones incloses a l'estudi sobre càncer i nutrició EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition). Els investigadors van associar el consum de cafè amb biomarcadors sèrics de la funció hepàtica, la inflamació i la salut metabòlica.

 

Els que prenien cafè eren els més longeus

Mentre es va dur a terme la investigació, hi va haver 41.693 morts. Segons els resultats, les persones que consumien més cafè presentaven una mortalitat significativament menor en comparació amb els que no ho feien. Tal com ho ha declarat Gunter, "les conclusions demostren que consumir cafè s'associa a un risc més baix de mort per qualsevol causa". Aquests resultats coincideixen amb investigacions prèvies que s'han fet al Japó i els Estats Units.

 

Resultats semblants en diversos països

Els investigadors van preguntar als participants sobre el tipus de cafè que prenien i com se'l preparaven, i van obtenir unes respostes semblants en els 10 països europeus. El punt en què sí que van trobar diferència va ser el volum de consum: els danesos són els que prenen més quantitat de cafè (900 ml per dia), mentre que els italians són els que menys en consumeixen (aproximadament, 92 ml per dia).

 

Amb cafeïna o sense?

Els investigadors van descobrir que no hi havia gaire diferència entre els consumidors de cafè amb cafeïna i els de cafè descafeïnat. D'acord amb aquestes conclusions, és difícil de separar el consum de cafè amb cafeïna i sense, ja que els consumidors de cafè descafeïnat també poden haver consumit cafè amb cafeïna durant diversos períodes de la vida.

 

És recomanable prendre cafè?

Tal com ho explica l'autor de l'estudi, "degut a les limitacions pròpies d'un estudi observacional, no estem en condició de recomanar a les persones que beguin més cafè o menys. Això no obstant, els resultats suggereixen que un consum moderat de cafè (al voltant de tres tasses diàries) no afecta negativament la salut i que incorporar el cafè a la dieta podria tenir beneficis per a la salut".

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Annals of Internal Medicine

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin