Inicia
SegurCaixa Adelas

Associen la manca de son en els menors amb l’obesitat

 

Segons les dades de la Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat s'ha doblat arreu del món des de l'any 1980. El 2008, 1.400 milions d'adults (a partir de 20 anys) tenien sobrepès. El 2010, a l'entorn de 40 milions de nens menors de cinc anys en tenien. No és estrany, per tant, que l'organització consideri l'obesitat com una pandèmia no infecciosa. El fet que s'hagi incrementat en la població s'associa clarament a un estil de vida poc saludable. No obstant això, no només la dieta i l'activitat física són factors responsables: dormir poc incrementa també el risc de ser obès, tot i que les causes d'aquesta associació encara es desconeixen.

Com s'ha fet el treball?

La recerca l'han dut a terme un grup de pediatres especialitzats en endocrinologia, liderats per Abel López Bermejo. Els resultats s'han obtingut després de recollir dades del 2009 al 2011, de 300 nens d'entre 5 i 10 anys procedents de les àrees de salut de Girona. D'acord amb els resultats, la manca de son s'associa també a obesitat en nens petits, sobretot quan presenten certa predisposició genètica a patir-la.

Valor científic de l'estudi

Es considera que, en edats escolars, els nens haurien de dormir almenys 10 hores, i 8 durant l'adolescència. L'equip suggereix que dormir menys en aquestes edats pot activar els gens responsables de l'obesitat. Això podria explicar la relació que hi ha entre dormir poc i tenir més risc de ser obès. Tot i que els resultats són evidents, els investigadors opinen que calen més estudis experimentals que confirmin l'associació entre obesitat i manca de son.

 

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.