Inicia
SegurCaixa Adelas

Augmenta la diabetis entre els menors

 

Javier García Soidán, president de la Fundació redGDPS (xarxa de Grups d'Estudi de la Diabetis en Atenció Primària de la Salut), ha declarat: "Tot i que les xifres d'infants amb diabetis de tipus 2 encara són baixes, aquesta patologia està creixent en els darrers anys pels mals hàbits d'alimentació i el sedentarisme".

Obesitat infantil a Espanya

D'acord amb l'OMS, "L'obesitat infantil és un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI. Els infants amb sobrepès tenen moltes probabilitats de convertir-se en adults obesos i, en comparació amb els infants sense sobrepès, tenen més probabilitats de patir a edats més primerenques diabetis i malalties cardiovasculars, que a la vegada s'associen a un augment de la probabilitat de mort prematura i discapacitat". Prenent com a referència els estàndards establerts per l'OMS, l'estudi ALADINO (Alimentació, Activitat física, Desenvolupament Infantil i Obesitat), desenvolupat per l'AESAN (Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició), entre infants de 6 a 9 anys d'edat, ha trobat a Espanya un 26,2 % d'infants (25,7 % de les nenes i 26,7 % dels nens) amb sobrepès i un 18,3 % d'obesos (15,5 % de les nenes i 20,9 % dels nens).

És fonamental conscienciar sobre el problema

"Tot i que hi ha prou informació sobre la vinculació entre l'obesitat infantil i la diabetis de tipus 2, la població no actua amb prou contundència per aturar aquest problema entre els menors. Des de la Federació de Diabètics Espanyols (FEDE) i de la Fundació redGDPS, considerem fonamental que les autoritats polítiques, sanitàries i educatives del país actuïn de forma conjunta per millorar aquesta situació. Cal recordar que reduir les taxes d'obesitat entre els menors no només significa disminuir el risc de diabetis de tipus 2, sinó que també millora la prevalença d'altres malalties greus com els accidents cardiovasculars o els problemes articulars",  sosté García Soidán.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

NAOS-ALADINO​

Organització Mundial de la Salut

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin