Inicia
SegurCaixa Adelas

Augmenten les morts per càncer de pulmó en dones

 

Científics suïssos i italians han analitzat les estadístiques sobre el càncer a la Unió Europea en els darrers anys amb la finalitat d'establir la tendència sobre la incidència d'aquesta malaltia per al 2015.

Com s'ha fet aquesta previsió?

Les dades sobre població i les xifres de decessos per càncer d'estómac, colorectal, pàncrees, pulmó, mama, úter, pròstata, leucèmia i el total de càncers han estat proporcionats per l'Organització Mundial de la Salud i Eurosat. Les estadístiques de mortalitat per càncer previstes per al 2015 s'han obtingut a partir de les dades més recents disponibles sobre la Unió Europea i els seus sis països més poblats: França, Alemanya, Itàlia, Polònia, Espanya i Regne Unit.

Millors pronòstics excepte en càncer de pulmó i pàncrees

Els experts que han fet l'estudi coincideixen a afirmar que, tot i que el nombre real de morts de tots els càncers a la Unió Europea continuarà pujant a causa de l'envelliment de la població, la taxa de mort per càncer en general disminuirà, excepte en els casos de càncer de pulmó en les dones i el càncer de pàncrees en ambdós sexes (es preveu que augmentarà un 4% en homes i un 5% en dones respecte de les xifres del 2009).

Un 9% més de decessos associats al tabaquisme

La taxa prevista de morts per càncer de pulmó s'incrementarà en un 9% des del 2009, i augmentarà fins arribar als 14,24 per cada 100.000 habitants. De la seva banda, les taxes de càncer de mama poden arribar als 14,22 per cada 100.000 habitants, fet que suposa un descens del 10,2% des del 2009. El nombre total de morts per càncer de mama continuarà sent superior (90.800) que el de morts per càncer de pulmó (87.500).

Taxes menors a Espanya

Les taxes de mortalitat per càncer de pulmó són més altes al Regne Unit i Polònia, on podrien arribar als 21 i 17 casos per 100.000 habitants. La raó principal és que les dones britàniques van començar a fumar durant la Segona Guerra Mundial, mentre que en la majoria dels altres països de la UE aquest hàbit no es va implantar en la població femenina fins després de 1968. A Espanya, per exemple, la taxa de mortalitat per càncer de pulmó prevista és més baixa: 8 casos per cada 100.000 habitants.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas
On s'ha publicat aquesta notícia?
Annals of oncology​