Inicia
SegurCaixa Adelas

Ballar per millorar la tensió i el son

 

Aquesta ha estat la conclusió principal que s'ha obtingut en una investigació recent que han liderat investigadores dels departaments de fisioteràpia i fisiologia de la Universitat de Granada (UGR), de l'Institut de Recerca Biosanitària i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Còrdova.


Com s'ha fet aquest estudi?

A l'estudi hi van participar 67 dones de mitjana edat prehipertenses i hipertenses. L'equip de recerca va fer un assaig aleatori i controlat, en el qual les participants es van dividir en dos grups: un grup de control, format per dones que van continuar amb les activitats i la medicació habitual, i un grup de teràpia de ball, compost per les que van seguir un programa de teràpia de ball, a més de mantenir la seva medicació. El segon grup es va sotmetre a un ball-entrenament específic i progressiu que consistia en 3 sessions setmanals durant 8 setmanes. Els passos de ball es van seleccionar de manera específica per tal de millorar l'equilibri tot desplaçant el cos i reubicant-ne el centre de gravetat.


Beneficis evidents

Les autores de l'estudi van recollir dades sobre la pressió arterial, la qualitat del son i la qualitat de vida (aquestes dues últimes informacions es van extreure de l'Índex de Qualitat del Son de Pittsburgh i el Qüestionari Europeu sobre Qualitat de Vida, respectivament). Els resultats van demostrar que el grup d'intervenció havia informat de millores significatives en els valors de la pressió arterial, i també en la qualitat del son i la qualitat de vida, en comparació amb el grup de control.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 On s'ha publicat aquesta notícia?

Universitat de Granada​


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin