Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Beure te molt calent fa augmentar el risc de càncer d’esòfag

 

Nombroses recerques han tractat d'establir una connexió entre les begudes calentes i el càncer. Això no obstant, fins ara els resultats no havien estat del tot concloents. Un estudi recent fet a la Xina revela que beure te molt calent de manera regular, combinat amb el consum de tabac o alcohol, multiplica per 5 el risc de patir càncer d'esòfag.

 

Com s'ha fet l'estudi?

Al treball s'hi van analitzar dades de més de 450.000 participants d'edats compreses entre els 30 i els 79 anys. Les persones que ja tenien càncer al començament de l'estudi o les que van reduir el consum de te, alcohol o tabac abans que comencés, van ser excloses dels resultats finals. Els participants van registrar els hàbits diaris de vida al començament de l'estudi i els investigadors van tenir en compte la temperatura a la qual consumien habitualment el te.

 

Te calent, alcohol i tabac: una mala combinació

Al final de l'estudi, es van informar 1.731 casos de càncer d'esòfag. Els autors van concloure que les persones que bevien te menys d'una vegada a la setmana i consumien menys de 15 g d'alcohol cada dia eren molt menys propenses a experimentar càncer d'esòfag. D'altra banda, les persones que bevien te calent i consumien 15 g d'alcohol o més per dia tenien cinc vegades més de probabilitats de patir aquesta afecció cancerosa. Les persones que fumaven regularment i bevien te molt calent, també van manifestar el doble de probabilitats de desenvolupar la malaltia.

 

L'opinió de l'autor de l'estudi

Jun Lv, professor d'epidemiologia i bioestadística a l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Pequín a la Xina i autor principal de l'estudi, sosté que, encara que evitar el consum habitual de tabac i alcohol sigui la millor manera de prevenir el càncer d'esòfag, també és molt recomanable evitar el te excessivament calent per reduir les probabilitats de desenvolupar aquesta patologia.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas.

On s'ha publicat aquesta notícia?

British Medical Journal

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin