Inicia
SegurCaixa Adelas

Bons hàbits del son des de la infància

 

​D'acord amb una investigació feta per científics de l'Escola de Salut Pública de la Universitat Estatal d'Ohio (Columbus, Estats Units) i dirigida per Sarah Anderson, hi ha una relació directa entre anar-se'n a dormir tard quan s'és petit i patir obesitat més endavant. Segons aquestes dades, els infants en edat preescolar que van a dormir abans de les vuit redueixen el risc de patir obesitat durant l'adolescència, mentre que els que van a dormir més tard de les nou dupliquen la possibilitat de ser obesos.


Com s'ha fet l'estudi?

L'equip d'Anderson va analitzar els hàbits del son de 977 infants amb una mitjana d'edat de 4,5 anys. Temps més tard, quan els petits ja eren adolescents d'uns 15 anys, es van recollir dades del seu índex de massa corporal (IMC). Els participants es van dividir en tres grups: els que anaven a dormir abans de les 8 (el 25 % dels menors), els que ho feien entre les 8 i les 9 (un 50 %) i els que hi anaven més tard.


Com més tard, més risc

D'acord amb les dades obtingudes, el 10 % dels adolescents que havien anat a dormir abans de les 8 quan eren petits, tenien obesitat; aquesta xifra arribava al 16 % quan els nens havien anat a dormir entre les 8 i les 9, i arribava al 23 % quan havien anat a dormir més tard de les 9. Investigacions prèvies demostraven que els infants que van a dormir tard tenen més risc d'obesitat cinc anys més tard, però aquest nou estudi prolonga fins a deu anys els efectes d'aquesta relació entre l'hora d'anar-se'n a dormir i patir obesitat.


La importància de les rutines

Encara que anar-se'n a dormir aviat no signifiqui que les criatures s'adormin abans, és fonamental establir l'hàbit d'anar a dormir aviat. Aquesta rutina afavoreix que l'infant dormi el nombre d'hores que necessita per créixer.

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

The journal of Pediatrics

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin