Inicia
SegurCaixa Adelas

Calor, cansament i dificultats per dormir

 

Quan arriba l'estiu, el ritme d'activitat es relaxa. L'organisme, sotmès a temperatures elevades, no pot treballar a ple rendiment. La calor extrema augmenta les probabilitats de patir cops de calor i, alhora, agreuja patologies prèvies entre la població, sobretot en els grups que es consideren de risc, com ara la gent gran i les criatures. Amb l'objectiu de conèixer de quina manera afecta als espanyols aquesta calor extrema de l'estiu i com es protegeixen d'aquests efectes, IMOP i Berbés Asociados (BA) han fet una nova pregunta IMOP-BA.

 

La calor afecta l'activitat diària

Segons els resultats obtinguts, les dues dificultats principals que pateixen els espanyols a causa de la calor extrema de l'estiu són el cansament i el decaïment (50 %) i la dificultat per dormir i els problemes per conciliar el son (42 %). El cansament afecta més a les dones, entre les que arriba a un 60 % de la població, i també a la gent gran d'entre 55 i 64 anys. Els problemes per dormir afecten, sobretot, les persones d'entre 25 i 34 anys. Altres símptomes que indiquen els espanyols com a conseqüència de les altes temperatures són la inapetència o falta de gana (18 %), l'apatia i el mal humor (18 %) i l'ansietat i la impaciència (16 %). Així i tot, hi ha un 30 % de la població espanyola que no se sent afectada per cap símptoma derivat de la calor, un 2 % assenyala altres opcions i un 1 % afirma que no sap què contestar o que no vol respondre a la pregunta.

 

Mètodes per combatre la calor

La millor arma que fan servir els espanyols per combatre la calor excessiva de l'estiu és beure molts líquids (78 %). A aquesta opció s'hi uneixen d'altres de destacades, com ara sortir al carrer quan el sol és baix (49 %), protegir-se amb ulleres de sol o barrets (47 %) o no exposar-se al sol de manera directa (42 %). Altres mesures per poder afrontar la calor són fer servir cremes solars per protegir-se del sol, engegar l'aire condicionat o el ventilador, anar a la piscina o a la platja a remullar-se, dutxar-se més sovint, i abaixar les persianes o obrir les finestres per ventilar la llar. Un 5 % de la població esmenta altres opcions i un 3 % no sap què respondre o no vol contestar a la pregunta.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Berbés Asociados ​​

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin