Inicia
SegurCaixa Adelas

Canvis en la publicitat per combatre l’obesitat infantil

 

D'acord amb les dades de l'ONU, el 1990 hi havia 31 milions de nens obesos al món: actualment aquesta xifra arriba als 44 milions. Aquests números resulten especialment elevats als països en vies de desenvolupament, on l'obesitat és un 30% més alta que en els industrialitzats, i arriba a ser un problema de salut pública. D'acord amb l'OMS, a Àfrica el 10% dels nens són obesos.         

Un problema per a tota la vida

Dan Epstein, portaveu de l'organització, ha explicat que els nens obesos o amb sobrepès tenen més risc d'esdevenir adults amb la mateixa condició i desenvolupar patologies cardiovasculars o diabetis, entre d'altres. Tenir uns hàbits sedentaris i mantenir una dieta rica en sucre i greix contribueix a empitjorar el problema de l'obesitat al llarg de tota la vida.

Pitjor que el tabac

Olivier De Schutter, relator de l'ONU sobre el Dret a l'Alimentació, va fer el mes de maig passat una crida per regular les dietes no saludables, que considera més perjudicials per a la salut que el tabac. Segons Schutter, els productes no saludables s'haurien de gravar amb més impostos i caldria establir una normativa per als aliments que tenen un excés de sal, sucre i greixos saturats i limitar la publicitat del menjar porqueria.   

Controlar els anuncis insans 

Avui dia hi ha un gran nombre d'anuncis que promocionen el menjar porqueria, menjar baix en nutrients, però amb uns nivells importants de calories, sal, sucre i greix. Un treball recent elaborat per l'ONU sobre els anuncis de televisió emesos a Austràlia, Àsia, Europa Occidental i Amèrica del Nord i del Sud conclou que els nens estan exposats a una gran quantitat d'anuncis de menjar poc o gens saludable, cosa que ha portat els autors a aconsellar que se'n reguli la publicitat durant l'horari infantil.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta noticia?​

ONU
Dret a l'Alimentació-Olivier De Schutter​