Inicia
SegurCaixa Adelas

Gairebé tots els espanyols tenen problemes bucodentals

 

D'acord amb les dades d'un estudi dut a terme per l'empresa farmacèutica GSK (GlaxoSmithKline), Espanya és el país del sud d'Europa que presenta més incidència de problemes de salut bucodental. El treball explica que els problemes de salut bucodental més comuns entre els espanyols són la placa bacteriana (36 %), càries (33 %), sagnat de genives (32 %) i sensibilitat dental al fred o la calor (32 %). L'estudi assenyala també que, d'aquests problemes de salut, els espanyols presenten en més percentatge placa bacteriana, sagnat de genives i càries en comparació amb la resta de països analitzats. Pel que fa al perfil de persones que presenten problemes bucodentals, a l'enquesta s'observa que a Espanya les dones estan més afectades que als homes (55 % en comparació amb un 45 %, respectivament). Pel que fa a l'edat mitjana de les persones que pateixen sagnat de genives habitual, se situa als 44 anys.

 

Espanya, al capdavant dels problemes bucodentals del sud d'Europa

L'informe de GSK ha estat presentat en l'últim Congrés Mundial d'Odontologia, celebrat a Madrid a principis de setembre, i en el qual han participat més de 5.000 persones de cinc països del sud d'Europa (França, Espanya, Itàlia, Portugal i Grècia ). En comparar la presència de problemes de salut bucodental amb la resta de països, s'observa que a Espanya la segueix molt de prop Itàlia (84 %), Portugal (77 %), França (76 %) i Grècia (60 %).


La placa i el sagnat de genives: els problemes més comuns

En tots els països s'observa una incidència habitual de placa bacteriana, que és el problema bucodental més freqüent en tots els països estudiats excepte a Portugal. Un altre problema comú és el sagnat de les genives. Les dades revelen que un 61 % dels espanyols ha patit un episodi de sagnat de genives en l'últim any, i que a més del 50 % li sagnen les genives amb freqüència: al 22 % li passa diverses vegades a la setmana i al 28 %, diverses vegades al mes.


Els espanyols van poc al dentista

De la mateixa manera que anem al metge quan tenim una ferida o una zona sagnant al cos, el sagnat a les genives hauria de ser un senyal d'alarma per anar a l'especialista. No obstant això, és freqüent que aquest fet, encara que es produeixi sovint, no preocupi la població, que ho considera un problema menor, sense ser conscient que una geniva sana no ha de sagnar i, si ho fa, és perquè alguna cosa no va bé. Aquesta afirmació és corroborada per l'estudi que mostra que, tot i l'elevada incidència del sagnat de genives, els espanyols són la població que menys va al dentista per buscar consell sobre aquest problema. Només visita l'especialista un 54 % en comparació amb el 64 % de Portugal o el 65 % de Grècia.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin