Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Cigarrets electrònics

 

D'acord amb un informe fet per Riccardo Polosa, del Centre de la Prevenció i Cura del Tabaquisme, de l'Hospital Universitari Policlínic Vittorio Emanuele, de la Universitat de Catània (Itàlia), els cigarrets electrònics han guanyat terreny als convencionals. Tot i que encara és d'hora per conformar que els cigarrets electrònics ofereixen un risc menor de provocar malalties pulmonars, ja és possible detectar canvis primerencs en la funció de les vies respiratòries i símptomes respiratoris en els usuaris d'aquests aparells, coneguts com vapejadors.

Millor ser vapejador que fumador

Resultats inicials obtinguts en estudis a llarg termini sostenen que és més beneficiós fer servir cigarrets electrònics que fumar tabac. En condicions normals d'ús, els usuaris d'aquests aparells presenten a l'orina nivells significativament més baixos de substàncies tòxiques i menys carcinògens que els que s'associen al fum del tabac, en comparació amb els cigarrets convencionals. D'acord amb l'informe de Polosa, en comparació amb els cigarrets convencionals, els electrònics són, almenys, un 96% menys perjudicials i poden reduir substancialment el risc individual i el dany ocasionat als fumadors passius.

Un mètode eficaç per deixar de fumar

Dades obtingudes a través d'enquestes per Internet i assajos clínics demostren que els cigarrets electrònics poden ajudar els fumadors a deixar o reduir el consum de tabac. A més, el fet que es puguin fer servir en moltes àrees lliures de fum, que tinguin un preu inferior al tabac i que es percebin com una alternativa menys perjudicial que aquest, fan que l'ús s'hagi popularitzat molt entre la població.

Una recerca en marxa

Tot i que les dades obtingudes semblen clares, els científics asseguren que cal fer més investigacions a llarg termini que determinin, de manera més concloent, el potencial nociu o beneficiós dels cigarrets electrònics sobre el sistema respiratori.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

 

BMC Medicine