Inicia
SegurCaixa Adelas

Combatre l’Alzheimer amb exercici

 

L'envelliment és el factor de risc principal de les malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer, però no es coneixen gaire els processos que desencadenen les alteracions relacionades amb l'edat de les estructures cerebrals i la seva funció. D'acord amb un estudi fet per l'equip de Gareth Howell i Ileana Soto al Laboratori Jackson de Bar Harbor, a Maine (EUA), la inflamació del teixit cerebral associada a l'edat, es pot mitigar practicant exercici aeròbic.

Com s'ha fet el treball?

Els autors van investigar l'impacte de l'exercici aeròbic sobre el cervell: van agafar diversos ratolins de 12 mesos, l'equivalent a la mitjana edat dels humans, i en van avaluar les condicions cerebrals. Més endavant, quan els animals van tenir 18 mesos, l'equivalent als 60 anys dels humans, en van tornar a avaluar el cervell. D'acord amb els resultats, fer exercici de manera habitual va fer millorar la capacitat i la motivació dels ratolins grans a l'hora de dur a terme activitats que sovint es veuen afectades per l'envelliment.

Menys envelliment cerebral

Després d'analitzar l'expressió genètica dels ratolins, els investigadors van obtenir bons resultats relacionats amb la inflamació de l'escorça cerebral i la funció vascular, dos factors que en estudis previs s'han relacionat amb l'envelliment i l'aparició de l'Alzheimer.​

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?​

PLOS Biology

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin