Inicia
SegurCaixa Adelas

Combatre l’estrès postvacances

 

Una enquesta telefònica feta a Austràlia conclou que la tensió laboral i els símptomes depressius afecten la productivitat dels empleats. Segons un estudi que va fer l'empresa de recursos humans Randstat el 2012 a més de 1.000 persones, la major part dels empleats que pateixen estrès quan tornen a la feina necessiten entre una i dues setmanes per adaptar-s'hi i desenvolupar l'activitat professional amb normalitat.

Les dones s'estressen més que els homes

D'acord amb les dades de Randstad, menys del 40% dels homes admet tenir estrès postvacances, percentatge que s'eleva fins al 52% en el cas de les dones, que reconeixen que tenen més dificultats per incorporar-se a la rutina habitual. Les dones més grans de 30 anys són les que més ho pateixen ja que, en general, per a elles la tornada els suposa més responsabilitats en l'àrea personal. Segons els resultats, no hi ha diferències en funció del grau d'estudis acadèmics dels consultats.                    

Recomanacions per a una tornada "suau"

L'empresa de recursos humans suggereix algunes recomanacions per facilitar una tornada a la feina òptima i saludable:

  • Marcar-se objectius senzills i assolibles durant la primera setmana. Afrontar les jornades com un procés de revisió d'activitats anuals i gestions pendents d'execució facilita l'adaptació als hàbits de l'oficina i a les tasques diàries del grup de treball.

  • Mantenir una actitud positiva i constructiva davant de les tasques laborals i els companys de feina.          

  • Planificar tasques i establir un ordre de prioritats per regular una possible depressió postvacances.

  • Tornar dos o tres dies abans de la incorporació a la feina per disposar de prou temps per descansar, organitzar-la i planificar-la de manera tranquil·la.     

  • Que la tornada sigui un dia de la setmana diferent del dilluns per esmorteir l'impacte psicològic que pot causar tornar a l'oficina.

  • Comunicar-se amb els companys de feina per posar-se al dia i conèixer de primera mà els temes més urgen​​ts.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta noticia?​

Estudi Ranstad 2012
Revista Work &Stress