Inicia
SegurCaixa Adelas

Combatre l’obesitat de manera saludable

 

El Grup de Recerca del LFE Research Group del doctor Benito Peinado, soci de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO), ha dissenyat el primer assaig clínic en adults espanyols per examinar l’efecte de l’activitat física amb dieta hipocalòrica en la modificació del pes i la composició corporal dels pacients obesos. 

Com s’ha fet l’estudi?

Les dades del treball es van extreure d’una mostra formada per 96 pacients amb obesitat (48 homes i 48 dones), d’entre 18 i 50 anys, que van seguir un programa supervisat de 22 setmanes. Els participants es van distribuir aleatòriament en quatre grups: entrenament de força, entrenament de resistència, força combinada amb entrenament de resistència i recomanacions d’activitat física. Tots van seguir la mateixa dieta hipocalòrica en la qual el 30% de l’energia provenia del greix, el 20% de les proteïnes i el 50% dels carbohidrats.

L’esport potencia els beneficis de la dieta

Tant al principi com al final de l’estudi, els investigadors van avaluar les variables d’activitat física i dietètica a través de qüestionaris validats. Els resultats obtinguts van confirmar que els quatre grups van augmentar la seva activitat física total per setmana durant la intervenció, independentment del programa d’activitat física que van dur a terme.

Establir pautes a llarg termini

Durant el treball, es va informar als participants de la importància de la qualitat de la dieta durant les sessions d’educació nutricional. “És essencial dotar els participants de coneixements i habilitats que els permetin dur a terme un canvi gradual però permanent en el seu comportament alimentari”, explica el doctor Benito Peinado. Des de la SEEDO es recorda la importància que les persones de totes les edats facin entre 30 i 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada (com caminar a pas lleuger), la major part dels dies de la setmana. “De fet, és important buscar exercicis que es puguin integrar fàcilment a la vida diària de les persones perquè sigui més senzill reduir la inactivitat sense risc de trauma”, conclou l’autor del estudio.


Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

Journal of Applied Physiology​​