Inicia
SegurCaixa Adelas

Menjar sa a l’oficina

 

En la majoria de les ocasions, menjar a l'oficina significa incórrer en hàbits erronis, perjudicials per a la salut. A la temptació del menjar ràpid, amb excés de conservants, greixos i sal, se suma l'habitual necessitat de menjar en poc temps, a deshora i davant de l'ordinador, en un espai poc higiènic.

Menjar de pressa és menjar més

D'acord amb un estudi dut a terme al Laiko General Hospital d'Atenes, Grècia, quan es menja de pressa, les hormones responsables de la sensació de sacietat no tenen temps d'alliberar-se i, en conseqüència, es menja més. Tal com ha declarat l'autor de l'estudi, Alexander Kokkinos: "La majoria de nosaltres hem sentit que menjar de pressa pot conduir a una ingesta excessiva d'aliments i a l'obesitat. El nostre treball explica que la velocitat a la qual una persona menja afecta l'alliberament d'hormones intestinals que indiquen al cervell que pari de menjar".

La importància de respectar els temps

Les feines que tenen horaris flexibles i alterns afavoreixen el fet de menjar a deshora. Un estudi recent publicat a Cell Metabolism sosté que és tan important tenir cura del que mengem com de quan ho mengem. Segons l'autor principal de l'estudi, Satchidananda Panda, de l'Institut Salk d'Estudis Biològics i investigador principal de l'estudi, "Cada òrgan té un rellotge. En aquest cas, passa el mateix que amb el son i la vigília. Si no dormim bé durant la nit, no estem completament desperts durant el dia i treballem pitjor". Quan l'organisme està preparat per menjar, està millor protegit dels efectes adversos d'una dieta alta en greixos. Això vol dir que, menjant la mateixa quantitat de lípids, es guanya menys pes i es pateixen menys danys al fetge.

Millor lluny de les pantalles

Tal com sosté l'investigador Jeff Brunstrom, professor de l'Àrea de Nutrició i Comportament de la Universitat de Bristol (Regne Unit), "Menjar davant d'una pantalla no només fa que mengem més o ens sentim menys plens, sinó que, a més, també mengem més després". Segons un estudi liderat per ell, quan mengem davant de l'ordinador, els records sobre el que hem ingerit no són clars, i això té efectes reals sobre la gana.

El teclat no és un lloc higiènic

Quan es menja repetidament sobre el teclat, les petites restes de menjar s'acumulen i afavoreixen la proliferació de bacteris. Una recerca feta per l'organització de consumidors britànica Which?, afirma que el teclat de l'ordinador por arribat a tenir 70 vegades més gèrmens que un vàter.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agencia SINC​