SegurCaixa Adeslas S.A. de Seguros y Reaseguros utiliza cookies propias y de terceros en este sitio web para mejorar sus servicios, elaborar información estadística y mostrar publicidad, contenidos o servicios personalizados a través del análisis de su navegación para lo cual es necesario compartir datos y perfiles no vinculados directamente a su identidad con operadores publicitarios y otros intermediarios. Si sigue navegando entendemos que acepta su uso. Puede obtener más información sobre el uso de las cookies en nuestra Política de Cookies
SegurCaixa Adeslas, SA d’Assegurances i Reassegurances fa servir cookies pròpies i de tercers en aquest lloc web per millorar els serveis, elaborar informació estadística i mostrar publicitat, continguts o serveis personalitzats a través de l’anàlisi de la navegació, per a la qual cosa cal compartir dades i perfils no vinculats directament amb la seva identitat amb operadors publicitaris i altres intermediaris. Si continua navegant entenem que n’accepta l’ús. Pot obtenir més informació sobre l’ús de les cookies a la nostra Política de Cookies
Inicia
SegurCaixa Adelas

Menjar sa per tenir una bona salut mental

 

Un estudi internacional dut a terme per la International Society for Nutritional Psychiatry Research (ISNPR) sosté que, per mantenir una bona salut mental, cal alimentar-se de manera equilibrada. La recerca ha disposat de la participació de Vicent Balanzá, psiquiatra al departament de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i professor a la Universitat de València.

La mala nutrició i les malalties mentals

Des que es va fundar el 2013, l'objectiu de la ISNPR ha estat impulsar la recerca d'alta qualitat científica sobre la prevenció i el tractament dels trastorns psiquiàtrics mitjançant intervencions nutricionals. Tal com ha afirmat Balanzá, "Està demostrat que la qualitat de la dieta i les deficiències de certs nutrients essencials són determinants bàsics per a la salut física i mental. La nutrició s'ha convertit en un factor clau per a l'elevada prevalença i incidència de malalties mentals molt freqüents, com ara la depressió. Aquest equilibri alimentari és tan important en psiquiatria com ho és en altres especialitats mèdiques, com ara cardiologia o endocrinologia".

Alimentar el cervell

Segons Balanzá, per funcionar de forma òptima, el cervell "necessita una adequada ingesta de nutrients claus, com els àcids grassos poliinsaturats de cadena llarga omega-3, aminoàcids essencials, vitamines del grup B (fòlics i B12), vitamina D i minerals com el zinc, el magnesi i el ferro".

La dieta mediterrània és "cerebrosaludable"

Seguir una dieta equilibrada i d'alta qualitat, com la mediterrània, aporta al cervell els nutrients que necessita. "Teníem proves científiques que la dieta mediterrània s'associa amb un risc menor de malalties cardiovasculars, diabetis i deteriorament cognitiu. Ara sabem també que redueix el risc de depressió. Són arguments contundents per conservar un tresor cultural que s'ha transmès al llarg del temps", subratlla Balanzá.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agència SINC

 

The Lancet Psychiatry