Inicia
SegurCaixa Adelas

Menjar ràpid: com més lluny, millor

 

El treball, que s'ha publicat al British Medical Journal, estableix un paral•lelisme entre l'obesitat, el sobrepès i la tendència de menjar menys a casa. D'acord amb les dades, en els darrers 10 anys el consum d'aliments fora de casa al Regne Unit ha augmentat un 29% i el consum de menjar per emportar ha pujat dramàticament.

Com s'ha fet l'estudi?
Els investigadors van partir de dades recollides per a l'Estudi Fenland, fet per la Unitat d'Epidemiologia del Medical Research Council l'any 2011. La mostra estava formada per habitants de Cambridgeshire, d'entre 29 i 62 anys d'edat. Dels 10.452 participants, es va triar només els 5.442 que treballaven fora de casa. Els investigadors van buscar els establiments de menjar situats en zones properes a casa i a la feina dels participants, i també les botigues de menjar per emportar en les rutes més curtes entre la casa i la feina.

Altres dades d'interès
L'equip va tenir en compte dades sobre factors associats amb el risc d'obesitat com el sexe, l'edat, l'ingrés total de la llar, el nivell d'educació, la propietat d'automòbils, el consum total d'energia, el consum de tabac i la despesa energètica de l'activitat física. Aquesta darrera dada es va avaluar a l'Estudi Fenland fent servir sensors de freqüència cardíaca i acceleròmetres portàtils per mesurar el moviment del cos.

Valor científic de la feina
Les dades van revelar que el grup més exposat al menjar per emportar i els establiments de menjar ràpid tenien un IMC un 1,21 més alt que els que hi estaven menys exposats. Caldria tenir en compte molts altres factors per establir una relació causal concloent entre la proximitat a menjar menys saludable i l'augment de pes. No obstant això, aquest primer estudi sobre el tema constitueix un pas important encaminat a millorar l'alimentació reduint la disponibilitat d'aliments poc saludables a l'entorn dels llocs de feina.

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de p​revenció i plans de cures que t'interessin​