Inicia
SegurCaixa Adelas

Menjar casolà per combatre la diabetis de tipus 2

 

​Les dades obtingudes en una investigació epidemiològica recent de l'Escola de Salut Pública T. H. Chan de la Univertitat de Harvard (Boston, Estats Units), parlen sense embuts: les persones que sovint consumeixen menjar fet a casa tenen menys probabilitats de patir diabetis de tipus 2 que les que no ho fan. L'estudi, dirigit per Qi Sun, s'ha publicat en un número especial sobre la prevenció de la diabetis de la revista PLoS Medicine.


Com s'ha fet l'estudi?

Per dur a terme el treball, els investigadors han analitzat dos estudis prospectius de cohorts de professionals de la salut, que incloïen dades de 58.051 dones i 41.676 homes, agafades, respectivament, entre els anys 1986 i 2012 i entre 1986 i 2010. La freqüència de consum de dinars o sopars preparats a casa es va avaluar al començament i durant el seguiment. La incidència de diabetis de tipus 2 es va verificar a través d'un autoinforme i es va confirmar amb un qüestionari complementari validat. Durant la investigació també es van tenir en compte altres factors que podrien afectar els hàbits alimentaris, com ara l'estat civil.


Sopar a casa és més saludable

D'acord amb les dades obtingudes, els participants que consumien de 5 a 7 dinars preparats a casa, tenien un 9 % menys de risc de patir diabetis de tipus 2 que els que no ho feien. A més, els participants que consumien de 5 a 7 sopars preparats a casa tenien un 15 % menys de risc de patir aquesta patologia que els que no ho feien. L'equip de Sun va confirmar, a més, que aquesta associació beneficiosa s'explica, en part, perquè l'alimentació de casa ajuda a mantenir un pes saludable.


Un bon hàbit per apuntar-s'hi

Els investigadors d'aquest estudi recorden que, per prevenir la diabetis d'una manera eficaç, és fonamental seguir hàbits adequats, com ara fer exercici regularment i tenir una dieta saludable, rica en fruita i verdures i baixa en greixos, sucres i aliments processats. En aquest sentit, consumir menjar preparat a casa podria contribuir favorablement als esforços encaminats a prevenir la diabetis.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

PLoS Medicine​

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin