Inicia
SegurCaixa Adelas

Contra el sedentarisme a les escoles

 

Segons dades recents del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa-Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn), al nostre país, la xifra d’obesitat infantil ronda el 20%. Espanya és el tercer país europeu amb més obesitat infantil i això es deu, en gran part, a l’alta taxa de sedentarisme entre els menors. Amb la finalitat d’instaurar hàbits de vida més actius i saludables, els experts del grup de recerca ImFINE de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport-INEF de la Universitat Politècnica de Madrid han organitzat la primera trobada estatal sobre intercanvi d’experiències en promoció de l’activitat física i salut a l’escola.

Iniciatives que  es “peguen”

Durant la trobada, els experts van presentar diversos projectes destinats a fomentar la pràctica de l’activitat física dins i fora de l’escola. “Paseando al cole”, ideat per una associació malaguenya, promou la bicicleta com a mitjà de transport que combat el sedentarisme. “#Quesepegue” consisteix a crear una cooperativa de serveis gestionada per alumnes, que ofereixen diverses activitats físiques durant el pati. “Misión X, entrena como un astronauta”, organitzat per l’Agència Europea de l’Espai i de la Nasa, és un projecte on participen més de 25 països i que cerca fomentar hàbits saludables en els alumnes de 5è i 6è de primària fent servir l’entrenament i els bons hàbits dels astronautes com un exemple d’estil de vida saludable. “DAME10”, de la seva banda, proposa descansos actius intercalats en els temps d’estudi de diverses matèries.

La recomanació de l’OMS

D’acord amb l’Organització Mundial de la Salut, els nens i joves d’entre 5 i 17 anys haurien de fer, almenys, 60 minuts d’activitat física de moderada a vigorosa a diari, a través de jocs, partits, desplaçaments, esport, exercici planificat i educació física per desenvolupar en un context familiar i escolar.


Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

ImFINE-Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport