Inicia
SegurCaixa Adelas

Com menys es dorm, més es menja

 

Els aliments tenen un impacte substancial sobre la salut; menjar de forma excessiva pot ocasionar problemes en l'organisme a llarg termini. Una recerca duta a terme a la Universitat de Nebraska-Lincoln (Estats Units) demostra que dormir poc durant la nit afavoreix la ingesta excessiva de menjar, tant en adults com en nens. Nombrosos estudis havien provat que dormir malament durant la nit tenia una repercussió negativa en les activitats quotidianes que es feien l'endemà. No obstant això, aquest és el primer treball que estudia si també influeix en la quantitat i, fins i tot, en el tipus d'aliments que es mengen.

Estudi de patrons del son

Tal com han declarat els autors de l'estudi, Alyssa Lundahl i Timothy D Nelson, "La ingesta d'aliments es relaciona amb molts problemes crònics de salut com ara l'obesitat, la diabetis o les malalties cardiovasculars. La dieta és objectiu de tractament per prevenir l'aparició d'aquestes patologies. Fins ara no s'havien estudiat els mecanismes que vinculen els patrons del son interromput amb l'augment del consum de menjar, fet que pot resultar clau a l'hora de tractar les estratègies de prevenció i els tractaments de malalties cròniques".

Menjar més per recuperar energia

En el seu estudi, Lundahl i Nelson han comprovat que, després d'una nit on s'han produït interrupcions de son, l'hormona encarregada de controlar la gana provoca un estrès emocional més alt fent que augmentin les ganes de menjar per compensar la manca d'energia.

El descans, un factor dietètic

Sovint, els tractaments encaminats a millorar la nutrició se centren únicament en la importància de la dieta. Els autors de l'estudi proposen que es considerin els patrons de son per poder controlar millor la qualitat i la quantitat d'aliments que ingereix quan es dorm malament.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Journal of Health Psychology