Inicia
SegurCaixa Adelas

Deixar de fumar, la millor decisió

 

Elena Forcén, pneumòloga de l’MD Anderson Cancer Center de Madrid explica: “Sempre és un bon moment per deixar de fumar. Com menys temps passem exposats al fum, menys risc tenim de patir malalties”. D’acord amb l’experta, a partir de 5-10 anys de consum de tabac es comencen a desenvolupar malalties cardiovasculars, respiratòries cròniques i càncer, entre altres. L’esperança de vida es redueix en 6-9 anys a partir de 20 anys de consum, cosa que equival a 7 minuts de vida per cigarreta.

Tabac i malalties: relació directa

 

Perfil del fumador

Les malalties associades al tabac es diagnostiquen en pacients cada vegada més joves. Segons les dades de l’OMS, cada dia uns 100.000 joves d’arreu del món, la major part dels quals són menors de 16 anys, comencen a fumar. El 80% dels fumadors comencen a consumir tabac abans dels 20 anys d’edat. “És fonamental insistir en els perills de fumar entre els més joves, cal conscienciar-los que el tabaquisme no és un hàbit, sinó una malaltia”, explica Forcén.

 

Superar l’addició

L’addicció que causa la nicotina és l’obstacle principal en el procés de deshabituació, però un cop se supera, hi ha beneficis immediats. “Cal fer aquest primer pas i posar-se en mans de professionals que t’ajudin a arribar a l’objectiu, a l’èxit: deixar de fumar”, conclou la pneumòloga consultada, que fa deshabituació del tabac a l’MD Anderson Cancer Center de Madrid.

Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas


< Volver a la Información de salud