Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Descobreixen per què l’exercici ajuda a combatre l’estrès

 

Treballs previs han provat que fer exercici físic amb regularitat és clau per reduir el risc de patir depressió generada per l'estrès. Un equip d'investigadors de l'Institut Karolinska (Suècia) ha descobert els mecanismes que fan possible aquesta associació. "Encara que continuem sense saber què és la depressió, l'estudi forma part d'una peça més del trencaclosques, ja que donem una explicació als canvis bioquímics que protegeixen el cervell de l'estrès gràcies a l'exercici físic", explica Mia Lindskog, investigadora del Departament de Neurociència de la institució sueca.

Canvis al múscul esquelètic

Estudis previs han demostrat que la proteïna PGC-1α1 del múscul augmenta quan es fa exercici. Els investigadors de l'Institut Karolinska van fer servir ratolins modificats genèticament amb nivells elevats de PGC-1α1 al múscul esquelètic –un tipus de múscul unit a l'esquelet. Segons els resultats obtinguts al laboratori, fer exercici físic produeix canvis sobre el múscul esquelètic, la qual cosa fa que s'elimini una substància que s'acumula a la sang en moments d'estrès i que és perjudicial per al cervell.

L'exercici com a depuratiu

Tal com explica Jorge Ruas, membre i investigador principal del Departament de Psicologia i Farmacologia de l'Institut Karolinska, "la hipòtesi inicial era que els músculs entrenats podrien produir una substància amb efectes beneficiosos per al cervell. Ara hem vist el contrari: els músculs ben entrenats produeixen un enzim que depura el cos de substàncies perjudicials. En aquest context, la funció del múscul recorda a la del ronyó o el fetge".

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agència SINC​

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin