Inicia
SegurCaixa Adelas

Descobreixen un altre benefici de l’àcid fòlic durant l’embaràs

 

Ja se sabia que prendre suplements d'àcid fòlic durant els tres primers mesos de gestació ajuda a prevenir defectes al tub neural (defectes congènits del cervell) del fetus, com ara l'espina bífida. També se sabia que prendre àcid fòlic durant el primer trimestre d'embaràs pot tenir efectes beneficiosos sobre el desenvolupament del cervell dels infants. Això no obstant, fins ara no se sabia si la suplantació continuada durant tot l'embaràs tenia cap efecte addicional. Científics de la Universitat d'Ulster han dut a terme una investigació sobre aquest tema.

 

Com s'ha fet l'estudi?

Els experts de la Universitat d'Ulster han preguntat als pares de 30 infants de set anys sobre la personalitat dels petits, els nivells de resiliència, la relació amb els altres i la manera d'expressar les emocions. D'aquest grup, 22 mares havien pres suplements d'àcid fòlic durant tot l'embaràs, mentre que les 19 restants només ho havia fet durant el primer trimestre.

 

L'àcid fòlic i la intel·ligència emocional

Els resultats han demostrat que les criatures les mares de les quals havien pres suplements d'àcid fòlic durant tot l'embaràs presenten nivells més alts d'intel·ligència emocional i resiliència. Anàlisis posteriors també han demostrat que el grau d'àcid fòlic de la mare al final de l'embaràs és una bona manera de predir la intel·ligència emocional i la resiliència de la criatura.

 

Una investigació que pot originar una nova recomanació

La investigació de la Universitat d'Ulster forma part d'un estudi en curs que va començar fa deu anys amb un assaig sobre l'àcid fòlic durant l'embaràs. Tony Cassidy, professor de la Universitat d'Ulster ha afirmat que "la majoria de les dones embarassades saben que prendre suplements d'àcid fòlic durant els tres primers mesos d'embaràs és important per al desenvolupament espinal del nadó. El nostre estudi demostra que hi ha beneficis psicològics addicionals per a l'infant si es prenen suplements durant tot l'embaràs. Això obre les portes a futures investigacions i també al fet que les institucions es plantegin recomanar a les dones que es prenguin àcid fòlic durant tot l'embaràs, en comptes de fer-ho només durant el primer trimestre".

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Universitat d’Ulster​

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin