Inicia
SegurCaixa Adelas

Disfunció erèctil i diabetis estan relacionades

 

Tres quartes parts dels homes que tenen diabetis pateixen disfunció erèctil. A més, aquest problema de salut es presenta abans entre els diabètics.      

 

L’últim estudi di@bet.es identifica els factors de risc principals associats al desenvolupament de la diabetis: la presència de prediabetis en l’estudi basal de prevalença, l’edat, el sexe masculí, l’obesitat, l’obesitat central, l’increment de pes i la història familiar de diabetis. Aquest mateix estudi sosté que, entre els 61 i els 75 anys, la incidència de dones amb diabetis és de 9,9 casos per cada 1.000 persones l’any, i en homes, de 13,4 casos l’any. Durant el 61è Congrés Nacional de la Societat Espanyola dEndocrinologia i Nutrició, els experts de la Societat Espanyola dEndocrinologia i Nutrició (SEEN) - Societat Espanyola de Diabetis (SED) han coincidit a afirmar que la disfunció erèctil afecta, aproximadament, el 75 % dels pacients diabètics. Segons afirmen, la seva presència prové de les alteracions que la diabetis té sobre l’endoteli vascular i l’afectació de la microvascularització generalitzada que provoca aquesta malaltia.  

Un problema que apareix d’hora en els diabètics            

Es calcula que la disfunció erèctil apareix en els diabètics al voltant dels 58 anys, uns 10-15 anys abans que en els homes que no pateixen aquesta malaltia. Durant el Congrés, Rafael Prieto Castro, responsable de la Unitat dAndrologia, Medicina Sexual i Reproductiva de la UGC Urologia de lHospital Reina Sofia de Còrdova i president de l’Associació de Societats Iberoamericanes d’Andrologia (ANDRO), va explicar que “en homes amb diabetis, aquest problema de salut es presenta en pacients més joves i abordar-lo és més complex, i necessita un control adequat del perfil glucèmic. Afecta molt la qualitat de vida del pacient, per la qual cosa és important investigar sempre la seva presència i que el pacient entengui que el tractament passa per controlar adequadament la diabetis”. 

La importància de controlar els nivells glucèmics  

L’edat és el factor de risc més important per tenir problemes d’erecció. No obstant això, en el cas de la diabetis, l’envelliment prematur dels teixits condueix a fer que aquest tipus de problemes es produeixin abans. A la Fundació per a la Diabetis Novo Nordisk, informen que els problemes d’erecció afecten el 50 % dels diabètics d’entre 36 i 60 anys i gairebé el 100 % dels majors de 70 anys que pateixen aquesta malaltia. No obstant això, aquests experts també assenyalen que les probabilitats d’aparició dels problemes d’erecció depenen molt de la cura que es posi a controlar la diabetis. En paraules de Prieto: “els especialistes en endocrinologia i nutrició necessiten saber sobre disfunció erèctil. El plantejament holístic d’aquesta malaltia millora, sens dubte, no tan sols la salut sexual de l’individu, sinó també el control glucèmic, ja que el pacient entén que un control adequat de la diabetis és essencial per millorar la qualitat de l’erecció”. 

 

Fonts

CIBERDEM  

Estudio di@det.es (Nature)  

Fundación para la Diabetes Novo Nordisk  

 


Millora el teu estil de vida i la gestió proactiva de la teva salut. Registra’t ara a Adeslas Salud y Bienestar, la plataforma gratuïta de salut digital d’Adeslas, que t’ajudarà a cuidar-te més i millor.