Inicia
SegurCaixa Adelas

Disminueix el nombre de fumadors

 

D’acord amb una enquesta feta als Estats Units, el nombre d’exfumadors està augmentant. Al contrari del que es pensava a la dècada dels 70, les polítiques encaminades a reduir el consum de tabac, en lloc de fer que el “nucli dur” de fumadors es reafirmi en el seu hàbit, estan aconseguint “estovar-los” i afavorir que l’abandonin.

Les campanyes funcionen

L’estudi “La població fumadora als Estats Units i Europa s’està estovant i no solidificant”, publicat a la revista Tobacco Control, sosté que les campanyes de comunicació encaminades a reduir aquest hàbit n’han provat l’eficàcia. Tal com ha declarat Stanton A. Glantz, professor de control del tabac de l’American Legacy Foundation de la UCSF (United Community & Family Services) i director del Centre de Recerca de Control del Tabac i Educació: “El fet que la població fumadora estigui més predisposada a deixar de fumar té implicacions importants per a la política de salut pública”.

Un hàbit en vies d’extinció

Segons el document, quan el nombre de fumadors disminueix en un 1%, el nombre de persones que intenta deixar de fumar augmenta en un 0,6% als Estats Units i es manté estable a Europa. A més, el percentatge de fumadors que han abandonat l’hàbit als Estats Units va incrementar en un 1,13%, i el consum diari de cigarrets entre els fumadors restants va baixar en 0,32 cigarrets als Estats Units i 0,22 cigarrets a Europa. 

Els cigarrets electrònics no són inofensius

En paraules de Margarete C. Kulik, investigadora postdoctoral al Centre de Recerca de Control del Tabac i Educació i autora principal de l’article, “Les polítiques de control del tabac han de continuar animant la població a abandonar el tabac, en lloc de promoure noves formes de subministrament de nicotina com ara els cigarrets electrònics”. Segons una recerca recent feta per investigadors d’UCSF, els cigarrets electrònics contenen nicotina i diverses toxines. A més, dificulten l’abandonament del tabac i augmenten el risc de compaginar el consum de cigarrets normals amb cigarrets electrònics.


Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

United Community & Family Services