Inicia
SegurCaixa Adelas

Dos tractaments per deixar de fumar, a examen

 

Segons un assaig clínic fet al Regne Unit, els cigarrets electrònics són més efectius que les teràpies de reemplaçament de la nicotina.

Un treball que han portat a terme investigadors de la Queen Mary University de Londres revela que els cigarrets electrònics són gairebé dues vegades més efectius que els tractaments de reemplaçament de la nicotina, com pegats i xiclets, per ajudar als fumadors a deixar de fumar. El treball, que ha involucrat gairebé 900 fumadors que també han rebut suport conductual addicional, ha trobat que gairebé el doble dels usuaris de cigarrets electrònics no fumaven després d’un any, en comparació amb els participants que feien servir altres teràpies de reemplaçament de la nicotina.

L’estudi parteix de les dades de 886 fumadors que van assistir als serveis per deixar de fumar del Servei Nacional de Salut del Regne Unit (a Tower Hamlets, City of London, Leicester i East Sussex), als quals se’ls va assignar aleatòriament o bé un tractament de reemplaçament de la nicotina (inclosos pegats, xiclets, pastilles, aerosols, inhaladors o una combinació de productes), o bé se’ls va permetre fumar amb cigarret electrònic, durant un període de tres mesos. Tots els participants van rebre suport conductual individual de manera setmanal, durant almenys quatre setmanes, i un monitoreig de monòxis de carboni en l’aire expirat.

Els cigarrets electrònics són el doble d’efectius

D’acord amb els resultats recollits, el 18 % dels usuaris de cigarrets electrònics no fumaven cigarros convencionals al cap d’un any, en comparació amb el 9,9 % dels participants que feien servir diferents productes de substitució de la nicotina, com xiclets, pegats, inhaladors o pastilles. En paraules de Peter Hajek, director de la Unitat d’Investigació de Salut i Estil de Vida de la Universitat: “Aquest és el primer assaig que prova l’eficàcia dels cigarrets electrònics moderns per ajudar als fumadors a deixar de fumar”. Fins ara, els professionals de la salut del Regne Unit, com que no hi havia una evidència clara de l’eficàcia d’aquests cigarrets provinent d’estudis fiables, no havien volgut recomanar els cigarrets electrònics per deixar el tabac; l’estudi de la Queen Mary University de Londres podria establir les bases perquè això canviï.

Aquests resultats s’han de prendre amb cautela, ja que encara no hi ha una evidència suficient per parlar d’eficàcia i seguretat en aquesta mena de dispositius.

On s’ha publicat aquesta notícia?

Queen Mary University de LondresMillora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin