Inicia
SegurCaixa Adelas

El 95% de la població no fa servir la crema solar correctament

 

La majoria dels 1.500 enquestats coneix els perills del sol: gairebé tots saben que pot fer sortir pigues i que l'envelliment de la pell s'accelera. També coneixen la importància de posar protecció solar als més petits. A més, el 74% fa servir protecció alta o molt alta, i el 76% s'aplica crema solar abans d'exposar-se al sol. Això no obstant, desconeixen altres aspectes importants que asseguren una fotoprotecció correcta.

Fixar-se en la quantitat

El 95% dels enquestats no s'aplica la quantitat de crema solar convenient, i un 23% desconeix si l'índex de protecció que fa servir és l'adequat per a la seva pell. Segons la Comissió Europea, per aconseguir la protecció que s'indica a l'envàs, cal aplicar 2 mil•ligrams de producte per cada centímetre quadrat de pell, la qual cosa significa unes 2 cullerades soperes per a tot el cos d'un adult mitjà.

Què significa SPF?

Només el 25% sap que l'índex SPF (Sun Protection Factor) fa referència al grau de protecció, que ha de ser més o menys elevat en funció del fototipus de la pell i de les condicions d'exposició solar. El 52% no coneix quin és l'índex de protecció solar (SPF) màxim que recomana la UE, que és de més de 50. A més, només el 54% dels enquestats es torna a aplicar la crema solar cada dues hores, i el 80% reconeix que s'ha cremat alguna vegada a causa del sol. L'enquesta també revela que, després de parlar amb el farmacèutic, els compradors es decanten per cremes amb un SPF més elevat.

Salut i sol

Aquest és el lema de la campanya del Col•legi de Farmacèutics de Barcelona encaminada a sensibilitzar la població a través d'un decàleg de recomanacions senzilles, com ara que s'apliqui crema amb SPF abans de l'exposició al sol i que es renovi sovint l'aplicació (sobretot, després de cada bany); que no s'exposin al sol directe els menors de 3 anys; que s'eviti prendre el sol entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda; que es begui aigua amb freqüència, i que es vagi al dermatòleg si es detecta cap anomalia a la pell. Els experts també recorden que no tan sols es pren el sol a la platja o a la piscina, sinó que els rajos també incideixen en la pell quan es fa qualsevol activitat a l'aire lliure.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.


< Volver a la Información de salud