Inicia
SegurCaixa Adelas

L’abús de les ulleres premuntades perjudica la visió

 

L’hàbit de la lectura i, també, l’ús freqüent de dispositius mòbils, ordinadors i tauletes ha provocat un canvi radical en les necessitats visuals. Mentre que abans n’hi havia prou amb tenir una bona visió a llarga distància, ara resulta imprescindible tenir una visió eficaç i nítida a distàncies properes i intermèdies, per dur a terme millor les activitats a la feina i a l’oci”. 

Com s’ha fet l’estudi?

Els investigadors han disposat de la participació de 507 treballadors d’Endesa, (345 homes i 159 dones), dels quals 392 eren usuaris regulars d’ulleres mentre que només 50 feien servir lents de contacte. El 68% de la mostra eren usuaris d’ulleres que mai no fan servir lents de contacte i només el 22% no fa servir compensació òptica.

Els perills de la “hipercorrecció”

Segons les dades recollides, els participants que fan servir ulleres premuntades no aconsegueixen la mateixa qualitat de visió que els que fan servir ulleres personalitzades. Els investigadors recorden que, quan es compren ulleres premuntades sense supervisió de l’optometrista, es tendeixen a triar les ulleres amb les quals es veuen els objectes més grans (efecte lupa) i que, a causa de la hipercorrecció, s’acaben tenint problemes i molèsties visuals, a més de dolor a les cervicals. Les dones pateixen més per l’ús de les ulleres premuntades ja que, a causa de la seva distància interpupil·lar, tenen més efecte prismàtic.

Revisar-se la vista una vegada l’any

La finalitat última d’aquest estudi, a més de prevenir sobre l’abús de les ulleres premuntades, és conscienciar la població de la importància de fer revisions visuals almenys una vegada l’any, ja que el 25% de la població d’entre 19 i 64 anys tenen condicions patològiques oculars asimptomàtiques que passen desapercebudes i, quan per fi es detecten, ja no es poden tractar, com la degeneració macular o el glaucoma.


Text elaborat amb la supervisió científica de l’Àrea Assistencial d’Adeslas

On s’ha publicat aquesta notícia?

Fundació Visión y Vida​​