Inicia
SegurCaixa Adelas

L’oli d’oliva verge continua demostrant beneficis

 

El treball destaca les propietats de quatre compostos de l'oli d'oliva verge, que protegeixen l'organisme contra malalties cardiovasculars o càncer. Aquests  compostos disposen de propietats antiinflamatòries, inhibeixen l'estrès oxidatiu i redueixen el dany que es produeix a l'ADN.

Els quatre compostos que s'han analitzat

La recerca l'han dut a terme investigadors del grup d'Immunobiologia Tumoral de la Universitat de Jaén, vinculat al Campus d'Excel·lència Internacional Agroalimentari (ceiA3). El treball, que ha estat publicat al Journal of Agricultural and Food Chemistry, analitza quins són els efectes biològics de l'àcid oleanòlic, l'àcid maslínic, uvaol i eritrodiol a l'organisme.

L'opinió de l'investigador

José Juan Gaforio, responsable del treball, ha declarat: "És important entendre quins efectes té per a la salut ingerir oli d'oliva verge. Aquests efectes són fonamentals per protegir-se davant de patologies com les malalties cardiovasculars o el càncer. L'oli d'oliva verge pot tenir un paper important en la prevenció del dany o deteriorament en l'ADN gràcies a la presència de compostos biosaludables, com els que s'han estudiat en aquest treball".

Compostos només presents en l'oli verge

L'oli d'oliva verge és el suc espremut de l'oliva. Un 98% de la seva composició és liposoluble, i està formada per diversos àcids grassos, l'oleic majoritàriament. El 2% restant és hidrosoluble i és precisament allà on es troben aquests quatre components.

La Universitat de Jaén recorda que la presència d'aquests compostos és un fet diferenciador i exclusiu de l'oli d'oliva verge, ja que totes aquestes propietats es perden quan l'oli d'oliva es refina. A més, la resta de greixos vegetals no en té.

 

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures  que t'interessin.