Inicia
SegurCaixa Adelas

L’all morat és ginecosaludable

 

L'estudi científic El Ajo como producto natural. Sus componentes terapéuticos activos y preventivos, dut a terme per ginecòlegs espanyols sota la supervisió de la SEGO (Societat Espanyola d'Obstetrícia i Ginecologia), en col·laboració amb la cooperativa Coopaman, de Las Pedroñeras (Cuenca), afirma que l'all morat natural integrat a l'alimentació té efectes positius sobre la salut de la dona.

Com s'ha fet l'estudi?

Per obtenir-ne conclusions, els investigadors han recollit durant un any i mig dades de 350 dones arreu d'Espanya. La feina s'ha fet atenent un dels principals objectius de la SEGO, que és conscienciar, informar i desenvolupar hàbits saludables com a mesura de prevenció davant de les malalties més comuns a la població femenina. Té el repte d'oferir a les dones de totes les edats, d'una manera senzilla però pràctica i amb rigor científic, consells fonamentals per dur un estil de vida ginecosaludable, pràcticament en totes les etapes i en el període gestacional i puerperal.

Beneficis importants

D'acord amb l'estudi, l'all morat presenta beneficis en l'embaràs i també quan apareixen diverses patologies com ara la síndrome varicosa, hipertensió, diabetis gestacional, malalties autoimmunes, hepàtiques, augment patològic del colesterol i greixos en general, i també malalties infeccioses provocades per fongs i paràsits. A més, demostra que ajuda l'organisme en processos de cicatrització relacionats amb cesàries, episiotomies, esquinços perineals i lesions del mugró.

Quantitat diària recomanada

Segons la SEGO, la dosi recomanada diària d'all morat no hauria de ser inferior a una dent d'all administrada per via oral i en períodes de quatre setmanes. Amb aquesta dosi n'hi hauria prou perquè aquest aliment influís positivament en la fisiologia i l'equilibri metabòlic femení, tant en les diverses etapes cronològiques, les circumstancials com l'embaràs com en les sotmeses a teràpia hormonal contraceptiva o substitutiva a la menopausa.

​ 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas