SegurCaixa Adeslas S.A. de Seguros y Reaseguros utiliza cookies propias y de terceros en este sitio web para mejorar sus servicios, elaborar información estadística y mostrar publicidad, contenidos o servicios personalizados a través del análisis de su navegación para lo cual es necesario compartir datos y perfiles no vinculados directamente a su identidad con operadores publicitarios y otros intermediarios. Si sigue navegando entendemos que acepta su uso. Puede obtener más información sobre el uso de las cookies en nuestra Política de Cookies
Inicia
SegurCaixa Adelas

L’all morat és ginecosaludable

 

L'estudi científic El Ajo como producto natural. Sus componentes terapéuticos activos y preventivos, dut a terme per ginecòlegs espanyols sota la supervisió de la SEGO (Societat Espanyola d'Obstetrícia i Ginecologia), en col·laboració amb la cooperativa Coopaman, de Las Pedroñeras (Cuenca), afirma que l'all morat natural integrat a l'alimentació té efectes positius sobre la salut de la dona.

Com s'ha fet l'estudi?

Per obtenir-ne conclusions, els investigadors han recollit durant un any i mig dades de 350 dones arreu d'Espanya. La feina s'ha fet atenent un dels principals objectius de la SEGO, que és conscienciar, informar i desenvolupar hàbits saludables com a mesura de prevenció davant de les malalties més comuns a la població femenina. Té el repte d'oferir a les dones de totes les edats, d'una manera senzilla però pràctica i amb rigor científic, consells fonamentals per dur un estil de vida ginecosaludable, pràcticament en totes les etapes i en el període gestacional i puerperal.

Beneficis importants

D'acord amb l'estudi, l'all morat presenta beneficis en l'embaràs i també quan apareixen diverses patologies com ara la síndrome varicosa, hipertensió, diabetis gestacional, malalties autoimmunes, hepàtiques, augment patològic del colesterol i greixos en general, i també malalties infeccioses provocades per fongs i paràsits. A més, demostra que ajuda l'organisme en processos de cicatrització relacionats amb cesàries, episiotomies, esquinços perineals i lesions del mugró.

Quantitat diària recomanada

Segons la SEGO, la dosi recomanada diària d'all morat no hauria de ser inferior a una dent d'all administrada per via oral i en períodes de quatre setmanes. Amb aquesta dosi n'hi hauria prou perquè aquest aliment influís positivament en la fisiologia i l'equilibri metabòlic femení, tant en les diverses etapes cronològiques, les circumstancials com l'embaràs com en les sotmeses a teràpia hormonal contraceptiva o substitutiva a la menopausa.

​ 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas