Inicia
SegurCaixa Adelas

L’alcohol danya les dents

 

Se sap que les llaminadures i la fruita àcida augmenten el risc de càries. No obstant això, la majoria de les persones desconeixen que l'alcohol també és perjudicial per a les dents. Si es consumeix de manera habitual asseca la boca, desgasta el calci de les peces dentals, produeix mal alè i, a més, es considera un factor de risc del càncer de boca.

Els joves, els més afectats

Segons les dades de l'Enquesta Escolar sobre Ús de Drogues en Estudiants d'Ensenyament Secundari (ESTUDES) 2012-2013, l'edat d'inici del consum de begudes alcohòliques se situa en els 13,9 anys. Aquesta iniciació primerenca té conseqüències negatives per a la salut bucodental. Des de la Societat Espanyola de Cures Bucals (SECUB), informen que ha augmentat el nombre de joves amb dents afectades per l'acidesa de les begudes alcohòliques.

Baixada del pH

L'acidesa adequada per mantenir una salut bucodental estable oscil·la entre el 5,6 i el 7,6 de pH; quan aquests nivells baixen del 4,5 pH, els problemes de càries i d'erosió augmenten, ja que s'incrementa el risc de desmineralització. Els experts indiquen que, després de beure un gintònic, el pH arriba a nivells molt baixos, a l'entorn del 2,5.

Rentar-se les dents després de menjar i beure

Des de la SECUB subratllen la importància de rentar-se les dents després d'haver consumit alcohol i recorden, a més, que les begudes alcohòliques també afecten la saliva, canviant-ne el pH i empitjorant la salut bucodental. És important recordar que la mala regulació del pH bucal afavoreix el desenvolupament de bacteris i altres problemes, i crea el brou de cultiu idoni per generar malalties bucals.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Societat Espanyola de Cures Bucals (SECUB)​​