Inicia
SegurCaixa Adelas

El cor prefereix l’exercici

 

Els resultats d'un experiment fet per un equip d'investigadors de la Universitat de Granada posa de manifest que dur a terme un programa d'exercici físic aeròbic combinat amb força millora marcadors de risc cardiovascular en major mesura que les dietes basades en restricció calòrica. El treball, fet amb rates obeses, ha revelat que fer exercici crema més greix que seguir una dieta restrictiva.

Com s'ha fet l'estudi?

L'equip de recerca, dirigit per Virginia Aparicio García-Molina, del departament de Fisiologia de la Universitat de Granada, va treballar amb rates genèticament obeses i amb síndrome metabòlica induïda. Els animals es van dividir en quatre grups segons si seguien una dieta o no i si feien activitat física o no: sedentari sense restricció calòrica; només restricció calòrica (un 30 % menys d'ingesta d'aliment); només exercici i exercici combinat amb restricció calòrica.

L'exercici crema més greix

D'acord amb els resultats, tot i que tant la dieta hipocalòrica com l'exercici van reflectir millores en l'organisme (millores en el perfil glucèmic i lipídic), les rates que van fer activitat van millorar també el perfil inflamatori i la composició corporal, ja que van augmentar la massa muscular i van reduir el greix. "L'obesitat és un dels principals factors de risc de malaltia cardiovascular, que és la primera causa de mort als països desenvolupats, per davant del càncer", recorda Aparicio.

Més eficaç a llarg termini

D'acord amb declaracions de l'autora principal de l'estudi, és més fàcil recuperar el pes perdut després d'abandonar la dieta restrictiva, ja que aquest sistema "obliga la persona obesa a reduir la ingesta calòrica cada vegada més per evitar el descoratjador efecte rebot. A més, els abordatges tradicionals basats en dietes necessiten molta força de voluntat, fet que comporta un percentatge elevat d'abandonament". Basant-se en els resultats, els investigadors recomanen la inclusió de l'exercici combinat perquè la pèrdua de pes presenti millores duradores sobre els marcadors de risc cardiometabòlic, especialment en subjectes amb una predisposició genètica a l'obesitat en els quals dietes contínues hagin fracassat.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agencia SINC

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin