Inicia
SegurCaixa Adelas

L’estrès i la depressió engreixen

 

D'acord amb les dades que ha obtingut l'equip d'investigadors, les situacions estressants afecten els processos físics que indueixen l'obesitat. Janice Kiecolt-Glaser, autora principal de l'estudi, ha declarat: "L'estrès promou l'augment de pes perquè frena el metabolisme".

Com s'ha fet l'estudi?

Al treball van participar 58 dones de mitjana edat, que van dur una dieta rica en greixos durant dos dies. Cada àpat aportava 930 calories i 60 g de greix, l'equivalent a una hamburguesa doble i patates fregides d'un establiment de menjar ràpid. L'equip de recerca va monitoritzar el metabolisme de les participants. Elles, de la seva banda, van informar, en un test, de l'estat anímic, dels símptomes depressius, les situacions d'estrès viscudes fa poc i les rutines alimentàries i d'exercici fetes durant aquest temps.

L'estrès crema menys calories

Les dones que havien viscut situacions estressants van cremar, de mitjana, 104 calories menys durant les set hores posteriors als àpats rics en greixos que les que no van informar d'experiències estressants. Les participants que van reconèixer que havien patit estrès el dia previ al control tenien valors d'insulina més alts i cremaven menys greix, circumstàncies que promouen l'acumulació de greix i s'associen a l'augment de pes.

La depressió i l'acumulació de greix

La depressió no sembla que alteri el metabolisme, tot i que les dones amb depressió solien presentar alts nivells de cortisol, quelcom que afavoreix l'acumulació abdominal de greix. Les participants que van informar de símptomes de depressió i estrès presentaven certa inclinació a mostrar un augment sostingut de greixos en sang immediatament després de menjar.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

The Ohio State University​