Inicia
SegurCaixa Adelas

L’excés de greix a la cintura fa augmentar el risc de càncer

 

Un estudi conduït per Heinz Freisling, analista de l'Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer, revela que a l'hora de valorar el risc de càncer d'una persona obesa el lloc on se situa el greix pot ser tan important com l'IMC. Tal com sosté aquest informe, "hem avaluat les associacions que hi pot haver entre l'indicador antropomètric d'obesitat general (IMC), els factors de risc de diversos càncers, la distribució del greix arreu del cos que pot reflectir millor les complicacions metabòliques de l'obesitat (a la cintura, els malucs i la zona entre la cintura i els malucs), la incidència total de càncer relacional amb l'obesitat, i el lloc i el moment específic en què es localitza (càncer colorectal i postmenopàusic).


Com s'ha fet l'estudi?

Es tracta d'una metaanàlisi de set estudis prospectius de cohort de la recerca CHANCES, que inclouen gairebé 43.000 persones, 18.668 homes i 24.751 dones, amb una edat mitjana de 62 i 63 anys, respectivament. Segons les dades, després d'un període de seguiment de 12 anys, hi va haver 1.656 càncers relacionats amb l'obesitat (de mama postmenopàusic, colorectal, de fetge, de pàncrees i de ronyó, entre d'altres).


Els centímetres com a indicador de risc

D'acord amb els resultats obtinguts, per cada 7,8 cm d'augment dels malucs, el risc de càncer s'incrementava un 15 %, mentre que per cada 11 cm d'augment de la cintura, el risc de càncer relacionat amb l'obesitat creixia un 13 %. Les dades no van provar que l'excés de greix a la zona situada entre la cintura i els malucs tingués cap incidència en l'augment del risc de càncer. Tal com assenyala l'autor principal de l'estudi, "aquests descobriments mostren que tant l'IMC com el lloc del cos on s'acumula el greix poden ser indicadors vàlids del risc de càncer relacionat amb l'obesitat".


Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

British Journal of Cancer​

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin