Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

El peix blau manté allunyada l’artritis reumatoide

 

​Menjar més d'una vegada a la setmana aquest aliment ric en àcids grassos omega 3 pot ajudar les dones a reduir el risc de desenvolupar aquesta malaltia.


L'equip de recerca de Daniela Di Giuseppe, de l'Institut Karolinska d'Estocolm (Suècia) conclou, en un estudi recent, que les dones que tenen una alimentació rica en aquests àcids essencials redueixen les possibilitats de patit artritis reumatoide. Aquest treball, publicat a la revista Annals of Rheumatic Diseases, és el primer que sosté que el peix té un efecte protector contra aquesta patologia.

Validesa científica

Es tracta d'un estudi prospectiu en què s'ha seguit un grup de dones que es van sotmetre a una mamografia entre els anys 1987 i 1997. Els investigadors han treballat amb models matemàtics per cercar la correlació amb l'alimentació rica en omega 3 i per a això han ajustat les característiques d'edat, estatus de fumadores, presa d'alcohol i energia total diària que consumien. D'aquesta manera compleix els requisits bàsics per considerar-se un estudi vàlid, tot i que només pel que fa a la correlació entre l'ús d'àcids omega 3 i la reducció del risc de desenvolupar artritis reumatoide.

Quina utilitat pot tenir el descobriment?

Tal com ha explicat Di Giuseppe, l'organisme fa servir els àcids grassos omega 3 per generar ecosainoides, molècules que participen en la regulació dels processos inflamatoris. Així, les dones que inclouen més d'una ració de peix blau a la setmana redueixen el risc de patir artritis reumatoide en un 29%.

Di Giuseppe diu també que, si el consum d'omega 3 és massa elevat, el valor preventiu d'aquests àcids es pot neutralitzar i fins i tot es pot tornar perjudicial per a la malaltia.

Un trastorn amb complicacions que afecta més les dones

L'artritis reumatoide pot causar inflamació de les articulacions, fins al punt de generar deformitats i discapacitat. Aquesta patologia s'associa a malalties coronàries, determinats tipus d'infeccions, leucèmia i, també, alguns trastorns psicològics com l'ansietat i la depressió.

Aquesta patologia afecta entre dues o tres vegades més les dones que els homes i comença a manifestar incidència a partir dels 60 anys.

Des de l'Institut Karolinska recorden que, per controlar l'artritis reumatoide no només s'ha de menjar peix blau; també és important dur hàbits de vida saludables com no fumar, seguir una dieta equilibrada i rica en fibra i fer exercici habitualment.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.