Inicia
SegurCaixa Adelas

El poder anticancerigen de les nous

 

Estudis previs fets amb animals han demostrat que suplementar la dieta amb oli de llinosa inhibeix el creixement del càncer colorectal. D'acord amb dades recents, les propietats de les nous eviten la proliferació de cèl·lules del càncer de còlon in vitro, és a dir, en un ambient controlat, fora d'un organisme viu. Partint d'aquestes dades, investigadors del Centre Mèdic Beth Isreal Deaconess de la Harvard Medical School (Estats Units) han fet la primera investigació en ratolins que examina l'efecte de les nous en la dieta sobre el càncer colorectal, comparant-ne l'eficàcia amb l'obtinguda amb l'oli de llinosa.

Com s'ha fet l'estudi?

Per dur a terme la recerca, l'equip d'investigadors, liderat pel doctor Christos Mantzoros, va injectar cèl·lules de càncer de còlon a ratolins de sis setmanes d'edat. Al cap d'una setmana, a un grup els va administrar dues racions de nous (60 grams) al dia, i a la resta se'ls va alimentar amb una dieta control similar que no contenia nous. L'alimentació es va mantenir durant 25 dies.

Millors resultats que l'oli de llinosa

D'acord amb els resultats, la taxa de creixement del tumor va ser significativament més lenta en els ratolins alimentats amb nous. A més, la quantitat total d'àcids grassos omega-3 s'havia incrementat fins a 10 vegades. Els investigadors també van constatar l'augment dels nivells d'ALA, un àcid gras essencial que redueix el risc d'inflamació. Els resultats van ser millors que els que es van obtenir amb els suplements de l'oli de llinosa.

Una potencial diana terapèutica

Aquesta recerca és la primera que avalua si el consum de nous produeix canvis en els microàcids ribonucleics (miARN), implicats en els processos antiinflamatoris, antivasculars i que inhibeixen la proliferació de les cèl·lules cancerígenes. Tal com afirma Mantzoros, "La recerca demostra que una dieta amb nous causa canvis significatius en els perfils d'expressió dels miARN en els teixits del càncer de còlon i incorpora àcids grassos protectors als tumors de còlon, ja sigui a través d'efectes directes o a través dels efectes additius o sinèrgics dels múltiples compostos presents a les nous". L'autor de l'estudi també ha assegurat que, tot i que és necessari continuar investigant en aquesta línia per conèixer-ne els efectes en éssers humans, els miARN podrien ser una potencial diana terapèutica en el tractament del càncer colorectal.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

PublMed